Parteneriat Bosch - IBM pentru sisteme si componente auto
19.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

IBM si Robert Bosch au anuntat lansarea unui parteneriat pentru crearea unei platforme software cu date pentru dezvoltarea mai eficienta de produse auto interconectate, inteligente. Construita pe baza standardelor si instrumentelor de proiectare IBM, noua platforma software se poate extinde rapid la miile de parteneri, clienti, ingineri si tehnicieni. Implicand toate persoanele din lantul de aprovizionare cu componente si sisteme auto si obtinand date relevante de la acestea, platforma va deveni piatra de temelie pentru viziunea Bosch de colaborare intre industrii pentru livrarea rapida a autovehiculelor si mai inteligente si mai sigure.

Impulsionat de inovatia din domeniul tehnologiei sistemelor electronice, sectorul auto se afla sub o presiune foarte mare de a evolua. Autovehiculele actuale sunt mai interconectate ca niciodata, continand pana la 100 de controllere computerizate si 10 milioane de linii de cod software. Pe masura ce complexitatea autovehiculelor continua sa creasca, producatorii de autovehicule trebuie sa faca fata presiunilor de a reduce costurile si de a inova rapid, abordand in acelasi timp problema presanta a asigurarii calitatii autovehiculelor.

„Obiectivul nostru este cresterea agilitatii noastre, accelerarea ritmului de inovare si de livrare de noi produse”, a declarat Dirk Hoheisel, membru al consiliului de administratie al Robert Bosch. „Prin implementarea acestei platforme de creare de sisteme si software, ne putem imbunatati nivelul de integrare si dezvoltare, stabilind standarde si mai ridicate de calitate si siguranta, atat pentru compania noastra, cat si pentru industrie”.

Solutia IBM a fost selectata datorita capacitatii sale de extindere si posibilitatii de a fi adoptata de numeroase sectoare si organizatii din cadrul companiei. Datorita acestui avantaj, Bosch isi poate pune in aplicare initiativa pe termen lung de creare a unei platforme bazate pe standarde de siguranta si dezvoltare pentru asigurarea eficientei de la inceputul si pana la finalul proceselor, precum si pentru reutilizarea strategica a artefactelor de inginerie. Drept urmare, compania va intruni cu usurinta cerintele standardelor de siguranta si dezvoltare precum ISO26262, ASPICE, AUTOSAR si altele care vor veni in viitor.

Platforma tehnologica Bosch se bazeaza pe principiile de inginerie continua si este construita cu ajutorul tehnologiei IBM pentru dezvoltarea de sisteme si software. Aceasta include solutiile IBM Rational in materie de cerinte, proiectare, managementul calitatii, colaborare si managementul ciclului de proiectare.

Distribuie acest articol!