Project 7: cel mai puternic si rapid Jaguar de serie
27.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Project 7 este o serie limitata de 250 unitati, care isi face aparitia cu ocazia editiei 2014 a celebrului Goodwood Festival of Speed. Este o versiune derivata din F-TYPE, primul Jaguar de performanta realizat de noua echipa specializata in vehicule speciale (Special Vehicle Operations), de la Jaguar si Land Rover. Arhitectura este de roadster, foarte apropiata de cea a conceptului prezentat anul trecut, la Goodwood. Singura diferenta notabila consta in aparitia celui de-al doilea loc in habitaclul deschis.

Cifra 7 din denumirea modelului reaminteste numarul de victorii reprurtate de Jaguar in cursa de 24 de ore de la Le Mans, de-al lungul timpului. De altfel, Project 7 are caroseria apropiata de cea a celebrului Jaguar D-TYPE, invingator de trei ori la Le Mans, in urma cu sase decenii.


Jaguar F-Type Project 7 este dotat cu un motor V8 de 5.0 litri supraalimentat, care furnizeaza 567 CP si 680 Nm. In combinatie cu greutatea de doar 1.585 kg, este capabil sa accelereze 0-100 km/ora in 3,9 secunde si sa atinga 300 km/ora viteza maxima (limitata electronic). Gratie acestor cifre, Project 7 este cel mai puternic si rapid Jaguar de serie din toate timpurile.

Masina dispune de tractiune pe puntea spate, prin intermediul unei cutii de viteze Quickshift in 8 trepte, si de frane Carbon Ceramic Matrix (CCM). F-Type Project 7 are omologare pentru circulatia pe drumurile publice si, la nevoie, habitaclul poate fi inchis cu un pavilion detasabil.

Distribuie acest articol!