Rezultate modeste, la ultimele teste Euro NCAP
26.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Organismul european specializat in evaluarea securitatii oferite de automobile, Euro NCAP, a dat publicitatii rezultatele celor mai noi teste, majoritatea efectuate pe cateva modele compacte, noi sau revizuite. Din pacate, testele, care au fost realizate in conformitate cu protocolul intrat in vigoare in 2014, au consemnat unele rezultate dezamagitoare.

In timp ce noul MPV compact Volkswagen Golf Sportsvan (inlocuitorul lui Golf Plus, dezvoltat pe mecanica de la Golf VII) a primit calificativul maxim de 5 stele, "gemenii" Citroen C-Elysee – Peugeot 301 nu au primit decat 3 stele. Acelasi calificativ modest a fost acordat si in cazul versiunii facelift a compactei Renault Megane hatchback.

Un alt rezultat de doar 3 stele a inregistrat si noul supermini MG3, in timp ce Ford Tourneo Courier a punctat pentru 4 stele.

De remarcat ca Volkswagen Golf Sportsvan, singurul model care a obtinut calificativul maxim la aceasta sesiune de teste, este dotat standard cu frana automata de urgenta (AEB – Autonomous Emergency Braking).

Distribuie acest articol!