Sa fie acesta viitorul Superb de la Skoda?
22.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Pe internet a aparut, zilele trecute, o schita despre care forumurile fanilor Skoda din intreaga lume sustin ca prezinta viitoarea generatie a modelului Superb. Se pare ca imaginea a fost difuzata in premiera pe pagina de internet Autohome din China. Nu ar fi pentru prima oara cand astfel de detalii referitoare la noutatile Skoda ies la iveala inainte de prezentarea oficiala, prin intermediul website-urilor auto din China!

A treia generatie Skoda Superb era asteptata sa-si faca aparitia in cursul anului 2015, in conditiile in care versiunea facelift s-a lansat abia anul trecut. Prin urmare, Superb s-ar putea numara printre primele modele din Grupul VW la care durata de viata este redusa de la sapte la circa cinci ani.

Viitorul Superb ar trebui sa preia anumite elemente de design de la conceptul VisionC, prezentat in primavara, la Geneva (vezi link-ul de mai jos). Platforma tehnica va fi MQB, Superb si noul Passat pentru China fiind, probabil, cele mai mari modele care folosesc aceasta platforma modulara a Grupului Volkswagen.

Profilul ilustrat de schita alaturata ne dezvaluie o linie generala tipica pentru un coupe cu 4 usi. O idee exploatata din plin, de altfel, de conceptul VisionC. De aici si speculatiile de pe forumuri, vizavi de o posibila versiune Superb coupe in 4 usi. Partea frontala pastreaza identitatea actuala de brand, cu grila si capota masive, grupurile optice usor micsorate si o generoasa priza de aer plasata sub parasoc.

Distribuie acest articol!