A murit Jean Panhard
22.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Pentru pasionatii de istoria automobilului, numele Panhard este unul de referinta al peroadei clasice. Astazi disparuta, marca Panhard face parte din patrimoniul industriei auto din Franta.

Din pacate, ultimul conducator al companiei producatoare de automobile Panhard a incetat din viata, saptamana trecuta. Jean Panhard, descendent al familiei care a dat numele acestei companii, a decedat la varsta de 101 ani. Nepot al lui Rene Panhard, unul dintre cei doi creatori ai companiei Panhard et Levassor, el a condus firma in perioada 1965-1981.

Jean Panhard si-a inceput cariera ca director tehnic, in 1937, dupa ce a absolvit scoala politehnica. A ocupat apoi functiile de secretar general, director general adjunct si vicepresedinte. De asemenea, a contribuit la conceperea celebrului motor in doi cilindri racit cu aer Dyna.

In ultima perioada a carierei sale, compania s-a specializat in productia de vehicule militare. Mai apoi, Panhard General Defense a fost "inghitita" de Renault Trucks Defense, care insa a pastrat pana astazi marca Panhard Defense.

Mai trebuie spus ca Jean Panhard a contribuit decisiv la infiintarea muzeului national al automobilului de la Mulhouse, unul dintre cele mai spectaculoase de acest fel din lume.

Distribuie acest articol!