Alfa Romeo vrea sa revina in motorsport
14.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai nou plan de relansare pentru Alfa Romeo are si o componenta legata de sportul cu motor, domeniu in care marca italiana are un trecut glorios. O problema in sine o constituie disciplina in care ar urma sa se consemneze acest comeback.

Mondialul de turisme, WTCC ar putea fi continuarea ultimului program sportiv Alfa, cu modelul 156. Numai ca aici sansele de reusita sunt mici, avand in vedere ca cei de la Citroen pur si simplu isi zdrobesc rivalii de la Honda si Lada inca din primul an de implicare oficiala. Totusi, pietele pe care activeaza WTCC ar putea constitui un argument important pentru Alfa Romeo.

O alta varianta luata in calcul este campionatul german de turisme, DTM, de departe cel mai spectaculos de acest fel din lume. Alfa Romeo a mai concurat in acest campionat, cunoscand gustul victoriei cu modelul 155. In prezent, DTM reuneste la start cei trei constructori premium germani, Audi, BMW si Mercedes, iar campionatul este in plina expansiune, cu etape planificate in Japonia si America de Nord.

Campionatul Mondial de Anduranta ar trebui, de asemenea, luat in calcul. Grupul FIAT are in plan o revenire la cel mai inalt nivel in anduranta, iar motorul V6 Ferrari din Formula 1 ar putea reprezenta un punct de plecare numai bun pentru dezvoltarea unei platforme de motorizare intr-un viitor proiect LMP1. Ramane insa de vazut care dintre marci va beneficia de acest proiect: Maserati sau Alfa Romeo.

Distribuie acest articol!