BMW Group va construi o uzina in Mexic
08.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group va construi o noua uzina in Mexic, in vecinatatea orasului San Luis Potosi din statul cu acelasi nume. Aceasta miscare vine in conformitate cu politica strategica a companiei de asigurare a unei extinderi egale la nivel global.

"Mexic este ideal pentru BMW Group pentru o alta uzina importanta in cadrul retelei noastre de productie. De-a lungul anilor urmatori vom investi un miliard de dolari in noua locatie de productie. 2019 este anul in care am planificat sa incepem productia, iar forta de munca va atinge, la momentul respectiv, aproximativ 1.500 de oameni", a declarat Harald Kruger, membru in Consiliul Director al BMW AG si responsabil pentru productie.

Pe termen mediu, acolo unde va fi construita uzina, dar si in zona limitrofa vor fi create cateva mii de locuri de munca. La o data ulterioara, compania va anunta ce modele BMW vor fi produse la uzina din San Luis Potosi.

"Aceasta decizie subliniaza angajamentul nostru fata de regiunea NAFTA. In ultimii 20 de ani, automobilele BMW au fost construite la uzina de la Spartanburg, in SUA. Cu o capacitate anuala planificata de 150.000 de unitati pentru noua uzina din Mexic, BMW Group va fi pozitionat si mai bine pentru a profita de potentialul de crestere in intreaga regiune", a adaugat Kruger. "Continentul american se numara printre cele mai importante piete ale BMW Group aflate in crestere. Ne vom continua strategia «productia urmeaza piata»", a continuat el.

Compania a facut anuntul la Los Pinos, resedinta oficiala din Mexico City a presedintelui mexican. La ceremonie au participat presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, secretarul de stat pentru economie Ildefonso Guajardo Villarreal si guvernatorul San Luis Potosi, Dr. Fernando Toranzo Fernandez.

Numarul mare de acorduri internationale de liber schimb – de exemplu, in cadrul zonei NAFTA, cu Uniunea Europeana si cu statele membre MERCOSUR – a reprezentat factorul decisiv in alegerea zonei. Alte avantaje importante au fost calificarea inalta a fortei locale de munca, reteaua puternica de furnizori consacrati si infrastructura bine dezvoltata. De multi ani, BMW Group mentine o relatie buna cu furnizorii mexicani si, in cursul anului trecut, a cumparat produse in valoare de 1,6 miliarde de dolari.

Din 1994, BMW Group a operat o companie locala de vanzari in Mexic si a comercializat 13.992 de unitati in cursul anului 2013. Acest volum al vanzarilor reprezinta o crestere de aproape 18,3% fata de anul anterior. In aceeasi perioada, vanzarile de motociclete au atins 2.064 de unitati (+16,6%).

Anterior, in luna martie a acestui an, BMW Group a anuntat deja ca va face o investitie suplimentara de un miliard de dolari la uzina pe care o detine la Spartanburg (SUA). Prin aceasta investitie, productia anuala a uzinei va creste pana la 450.000 de unitati la finalul anului 2016 si va ocupa astfel prima pozitie in cadrul retelei de productie BMW Group.

O alta investitie, de 200 de milioane de dolari, va fi realizata pentru extinderea unui joint venture in care BMW Group este implicat – fabrica de fibra de carbon din Moses Lake (statul Washington, SUA). Astfel, capacitatea de productie se va tripla pe termen lung, ceea ce va transforma uzina din Moses Lake in cea mai importanta facilitate la nivel mondial pentru productia fibrei de carbon.

In total, pana in 2019, BMW Group va investi 2,2 miliarde de dolari in regiunea NAFTA. In paralel, BMW Group construieste in prezent o uzina in statul Santa Catarina din Brazilia. Startul productiei pentru fabrica din Brazilia este prevazut pentru cea de-a doua parte a acestui an. Cu uzine in SUA, Mexic si Brazilia, BMW Group va avea o capacitate extinsa de productie in locatii importante din America de Nord si America de Sud.

Distribuie acest articol!