Doua zile pline de spectacol pe circuitul AMCKART
22.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Etapa a treia din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, organizat de Federatia Romana de Karting (FRK), s-a desfasurat in acest weekend, pe circuitul AMCKART din Bucuresti. Antrenamentele si calificarile de sambata s-au desfasurat pe o vreme schimbatoare, iar mansele finale de duminica la temperaturi foarte ridicate. “A fost un weekend foarte interesant, in care pilotii au fost nevoiti sa se adapteze conditiilor meteo schimbatoare de la o ora la alta. Am avut si piloti care au debutat la clasa Promo BB, clasa sustinuta de Federatia Romana de Karting, ceea ce ma bucura foarte mult. Am avut curse disputate la toate clasele si asta este cel mai important”, a spus Lucian Stefan, presedintele FRK

La clasa Promo BB, dedicata copiilor cu varste intre 5 si 7 ani, cel mai rapid in antrenamente a fost Octavian Costache (Real Racing), urmat de Vichea Nemes (JMS Racing) si Eric Enache (Tomis Kart). Dupa cele doua manse de calificare, Eric Enache a fost cel mai rapid, urmat de Rares Stan si Octavian Costache, ambii piloti ai echipei Real Racing. Ordinea s-a pastrat si in mansele finale de duminica, Eric Enache consolidandu-si pozitia de lider in clasamentul general, mai ales ca Rares Vladareanu (BRT), ocupantul pozitiei a doua inaintea etapei de la Bucuresti, a terminat pe locul 4.

La clasa Pufo, Matia Curuia (JMS Performance), Alexandru Iancu (Real Racing) si Vlad Ceanga (Real Racing) s-au luptat pentru prima pozitie in antrenamente si calificari, la finalul zilei Matia Curuia fiind cel mai rapid, urmat de Alex Iancu. Matia Curuia a obtinut duminica prima sa victorie din acest sezon la clasa Pufo si s-a apropiat, in clasamentul general, la 6 puncte de Alex Iancu, clasat pe 2 la Bucuresti,. Mihai Suteanu a terminat ziua pe locul trei, pilotul echipei Tomis Kart fiind la prima prezenta pe podiumul clasei in 2014.

La clasa Mini, Andrei Ponta a fost cel mai rapid, pilotul Real Racing fiind urmat de Andrei Carcea (BRT) si Andrei Margarit (Real Racing), aceasta fiind si ordinea din sesiunea de antrenamente libere de dimineata. In cursele de duminica, Andrei Ponta si Andrei Carcea si-au pastrat pozitiile, iar pe 3 s-a clasat Cristian Feier (3G Motorsport), aflat la primul podium din cariera la clasa Mini. Andrei Ponta a profitat de absenta la start a colegului sau de echipa, Kristopher Schlett, si a trecut pe prima pozitie in clasamentul general al clasei.

Daniel Vasile (BRT) a fost cel mai rapid in antrenamentele de la clasa KFJ si si-a confirmat suprematia si in calificari. Andrei Vajda (GO KART Team) s-a clasat pe locul secund, iar Alexandru Dina (JMS Performance) a terminat pe 3 in calificari. Duminica, Andrei Vajda s-a impus in ambele curse si si-a asigurat astfel victoria, pilotul GO KART Team fiind urmat de Daniel Vasile si Nicholas Pascu (CSSK). Cu 87 de puncte Andrei Vajda este lider la general, iar Daniel Vasile ocupa pozitia a doua, cu 83 puncte.

La clasa KZ2, Mihnea Stefan si-a confirmat pozitia de lider al clasamentului general si a fost cel mai rapid in calificari, pilotul JMS Racing fiind urmat de Daniel George Guli, colegul sau de echipa, si Viktor Stefan (CSSK).  Mihnea Stefan s-a impus si in ambele manse de duminica, obtinand cea de-a doua victorie din acest sezon, dupa cea din etapa de la Targu Secuiesc. Podiumul clasei KZ2 a fost completat de Viktor Stefan (CSSK) si Eduard Barloiu (Real Racing).

Etapa a patra din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, organizat de Federatia Romana de Karting, este programata in weekendul 2-3 august, pe circuitul de la Targu Secuiesc.

Distribuie acest articol!