GM isi concentreaza afacerile europene in Opel Group
27.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Opel isi imbunatateste structura organizatorica: incepand cu 1 iulie 2014, nou infiintatul Opel Group isi asuma intreaga responsabilitate pentru business-ul General Motors in Europa. Prin aceasta noua entitate, compania agregheaza atat responsabilitatile fata de Opel/Vauxhall, precum si in ceea ce priveste celelalte operatiuni GM in Europa, inclusiv Rusia. Condus de Karl-Thomas Neumann, consiliul de administratie al Opel Group, care este aproape identic cu cel al consiliului de administratie al Adam Opel AG, va conduce afacerile europene ale GM. Noua entitate, similara Adam Opel AG, va avea baza in Russelsheim.

Cu aceasta schimbare organizationala, Opel Group va prelua, de asemenea, responsabilitatea economica pentru toate brandurile GM din Europa. Prin urmare, Adam Opel AG va fi in masura sa isi consolideze baza financiara. Activitatea operativa a Adam Opel AG nu este afectata de aceasta reorganizare.

Karl-Thomas Neumann, CEO al consiliului de administratie al Opel Group GmbH: "Astazi, noi suntem mai mult decat Opel/Vauxhall. Cu Opel Group, ne-am aliniat organizatia si entitatea juridica in Europa cu operatiunile de afaceri. Ne eficientizam procesele de luare a deciziilor si ne crestem eficienta. Pe scurt: aceasta reorganizare este un pas important in punerea in aplicare a planului nostru  de afaceri DRIVE! 2022 si inca un semn de incredere din partea companiei mama, GM". Pana in 2022, compania isi propune sa castige o cota de piata de 8% in Europa si sa-si creasca marja de profit la 5%, sa imbunatateasca si mai mult calitatea produselor, precum si gradul de satisfactie al clientilor si angajatilor.

Noul Opel Group este o marturie a cat de important a devenit Opel pentru General Motors. Conducerea Opel a preluat numeroase responsabilitati GM in Europa in ultimii doi ani. Printre acestea se numara intreaga responsabilitate pentru piata in crestere din Rusia si fabricarea planificata pentru Buick (SUA) si Holden (Australia si Noua Zeelanda).

Distribuie acest articol!