Iata noul Vokswagen Passat!
06.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a dezvaluit oficial a opta generatie a modelului sau de gama medie, Passat, atat in versiunea sedan, cat si break. Passat este o autentica referinta in clasa sa pe piata europeana si nu numai, fiind cel mai vandut model VW la nivel mondial. Fara a marca o revolutie, noua generatie vine cu noutati remarcabile.

Din punct de vedere stilistic, evolutia este minora. Noul Passat este mai scund cu 14 mm si mai lat cu 12 mm in comparatie cu vechea generatie si ofera, atat la exterior, cat si la interior, un aspect premium mai pronuntat. Parbrizul mai inclinat si rotile mai mari in confera un plus de dinamism. Partea frontala este mai elevata, dominata de grila cromata si farurile cu un design rafinat. La spate, stopurile cu LED au evoluat foarte putin ca forma.


Interiorul este mai spatios, inclusiv portbagajul, al carui volum minim a crescut de la 565 la 586 litri pentru sedan, respectiv de la 603 la 650 litri pentru break. Pe plansa de bord, gurile traditionale de aerisire au fost inlocuite cu o banda continua, intrerupta la mijloc de ceasul analogic. O alta noutate majora la plansa de bord o constituie aparitia afisajului complet digitalizat. De asemenea, Passat poate fi dotat cu head-up display.

Construit pe platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen, noul Passat a scazut in greutate cu 85 kg, in comparatie cu predecesorul sau, ceea ce se traduce printr-un consum redus in medie cu pana la 20%. Motorizarea este asigurata de cinci agregate pe benzina TSI si trei diesel TDI, cu puteri intre 120 si 280 CP. Remarcabil este noul TDI biturbo de 2,0 litri, 240 CP si 500 Nm, care va fi disponibil in combinatie cu transmisia integrala 4Motion si cutia de viteze cu dublu ambreiaj DSG7.


Noul Passat va fi disponibil si intr-o versiune hibrid reincarcabil, care va combina un motor pe benzina cu unul electric. Puterea cumulata va fi de 211 CP. Passat hibrid va fi capabil sa parcurga pana la 50 km in mod complet electric.

In Europa, comenzile pentru noul Passat incep sa fie preluate din aceasta luna, insa lansarea pe piata este asteptata in noiembrie. Prezentarea pentru marele public este programata pentru octombrie, in cadrul Salonului de la Paris. In Germania, pretul incepe de la 25.875 euro, pentru versiunea sedan.

 

Distribuie acest articol!