MINI a inceput productia in Olanda
21.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Regele Olandei, Willem-Alexander, a inaugurat oficial productia MINI cu ocazia redeschiderii uzinei VDL Nedcar din Born. Volumul productiei MINI la VDL Nedcar va atinge un numar cu cinci cifre inca din acest an.

Noul MINI Hatch, care si-a sarbatorit inceputul productiei la uzina BMW Group din Oxford in noiembrie 2013, va fi construit de acum si de subcontractantul VDL Nedcar la Born (Olanda). Regele Olandei, Willem-Alexander, a asistat la momentul oficial cu ocazia redeschiderii uzinei din Born, inaugurand productia MINI la VDL Nedcar, moment in care primul automobil a parasit linia de asamblare. Alti oaspeti importanti au fost ambasadorul Republici Federale Germania, Franz Josef Kremp, secretarul de stat pentru Economie al Olandei, Henk Kamp, directorul general al VDL Groep, Wim van der Leegte, Andreas Wendt, directorul uzinei BMW Group din Regensburg – partenerul uzinei VDL Nedcar din Born, si Johann Wieland, director de achizitii indirecte BMW Group.

Acest eveniment face ca MINI sa fie singurul constructor de automobile care are modele de serie produse prin subcontract in Olanda. BMW Group a decis sa profite de localizarea favorabila a uzinei VDL Nedcar in ceea ce priveste logistica si apropierea de reteaua de productie MINI din Marea Britanie, cu uzinele din Oxford, Swindon si Hams Hall. In acelasi timp, BMW Group isi sporeste semnificativ prezenta in Olanda, transformand regiunea intr-o parte integranta a povestii de succes MINI.


O forta de munca de aproximativ 2.000 de oameni va fi responsabila pentru productia noului MINI cu incepere din vara anului 2014. Este de asteptat ca volumul productiei MINI la VDL Nedcar sa atinga, in cursul acestui an, un numar exprimat cu cinci cifre. Aceleasi standarde stricte de calitate sunt aplicate in productia MINI atat in Marea Britanie, cat si in Olanda. Pentru a asigura aceste cerinte privind calitatea, angajatii VDL Nedcar au beneficiat de o pregatire minutioasa in sistemul de productie BMW Group la uzinele BMW din Leipzig, Oxford si Regensburg.

Un alt pas important pe care BMW Group il face in implementarea strategiei de dezvoltare globala este extinderea actuala a capacitatii totale de productie. Intrucat marca MINI demonstreaza o crestere substantiala, BMW Group are nevoie de capacitati suplimentare de productie externa, care sa se adauge volumului de la uzina MINI din Oxford, care va atinge pe termen mediu aproximativ 260.000 de unitati pe an. Prin impartirea productiei noului MINI Hatch intre Oxford si subcontractantul VDL Nedcar, reteaua globala de productie BMW Group – care cuprinde 29 de uzine in 14 tari pe patru continente – va beneficia de o flexibilitate mai mare pentru alte modele. In acelasi timp, triunghiul de fabrici din Marea Britanie este si va ramane centrul productiei MINI.

In 2013, BMW Group a produs un volum total de 303.177 automobile MINI. Uzina din Oxford a produs 175.986 de modele MINI Hatch, Cabriolet, Clubman, Clubvan, Roadster si Coupe. Suplimentar, 125.559 de modele MINI Countryman si MINI Paceman au fost construite la subcontractantul MSF din Graz (Austria), iar alte 1.632 de unitati au fost produse la alte uzine. De la relansarea marcii in 2001 si pana la finalul anului 2013 au fost produse aproximativ 2,8 milioane de automobile MINI.

Distribuie acest articol!