Premiul Red Dot pentru Skoda Rapid Spaceback
16.07.2014
        
Distribuie acest articol!   

Skoda Rapid Spaceback a castigat mult ravnitul Red Dot pentru designul sau extraordinar. Un juriu format din experti  la nivel inalt acorda acest premiu anual, ca parte a Premiilor Red Dot Design, una dintre cele mai renumite distinctii internationale de design. Si noul model Skoda Octavia Combi RS a cucerit juriul cu designul sau, primind ”Mentiune Onorifica”. Pana acum, sapte dintre modelele de serie Skoda au castigat un Premiu Red Dot.

Proportii impresionante, suprafete netede, conturate si linii clare caracterizeaza exteriorul noii Skoda Rapid Spaceback. Noul limbaj al designului Skoda este reflectat in acest autovehicul, prin forma sa neteda, expresiva si actuala. Modelul Rapid Spaceback este rezultatul celor peste o suta de ani de design sofisticat al marcii Skoda. Cu ajutorul acestor gene puternice, Jozef Kaban, designerul sef al marcii Skoda, impreuna cu echipa sa, stabilesc acum noi tendinte in designul automobilelor moderne.

Dupa ce a fost extrem de bine primita pe piata de consum, filosofia designului modern a cucerit acum si comisia de jurati a prestigioaselor premii pentru design, Red Dot. Modelul din segmentul compact, in cinci usi, Rapid Spaceback de la Skoda, a devansat competitia acerba si a primit ”Red Dot” pentru calitatea exceptionala a designului sau.

Premiile Red Dot pentru Design din 2014 au implicat 40 de experti internationali, care au examinat amanuntit Skoda Rapid Spaceback si toate celelalte modele participante. Pe langa criterii cum ar fi inovatia, functionalitatea, ergonomia si durabilitatea, s-au luat in calcul si compatibilitatea cu mediul si claritatea functiilor. Un total de 1.816 producatori, designeri si arhitecti din 53 de tari au prezentat 4.815 schite.

Prin aceasta victorie din cadrul Premiilor pentru Design Red Dot 2014, modelul Skoda Rapid Spaceback valorifica succesul versiunii Rapid hatchback, care a castigat ravnitul trofeu pentru design in urma cu un an. Acest rezultat demonstreaza ca aspectul armonios si echilibrat al automobilelor de serie din segmentul compact a castigat deopotriva simpatia expertilor si pe cea a consumatorilor.

Pe langa premiul obtinut de noul Rapid Spaceback, juratii Red Dot au recompensat si noul model Skoda Octavia RS.  Automobilul apartinand segmentului sport, marcat de o eleganta Skoda si un design creativ, a primit ”Mentiune Onorifica” pentru solutiile sale specifice de design. Anul trecut modelul Skoda Octavia limuzina a castigat acest premiu.

Este a saptea oara cand Skoda primeste premiul ”Red Dot” pentru design. Primul model al producatorului ceh distins cu mult-ravnitul premiu al calitatii, a fost automobilul de succes Octavia Combi, in anul 2006. Un an mai tarziu, expertii au remarcat versatilul model Skoda Roomster, inainte ca modelul Skoda Fabia sa castige premiul ”Red Dot” in 2008. In anul 2010, producatorul de automobile cu sediul in Mlada Boleslav a fost incantat sa obtina doua premii, cu modelele Skoda Yeti si Superb Combi. Anul trecut, modelul Rapid a fost primul model premiat pentru noul limbaj al designului Skoda.

Distribuie acest articol!