Formula 1, Belgia: Ricciardo recidiveaza
24.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Nico Rosberg (Mercedes), a fost cel mai rapid in calificarile de la Spa, acesta fiind al saselea an consecutiv in care un pilot diferit de cei din anii trecuti a plecat din pole position. Rosberg a fost mai rapid decat Lewis Hamilton, colegul sau de echipa, care a plecat de pe pozitia a doua, diferenta dintre pilotul Mercedes si urmatorul clasat, Vettel pe trei, fiind de peste doua secunde. Top 10 la start a fost completat de Alonso, Ricciardo, Bottas, Magnussen, Raikkonen, Massa si Button.

Cursa a fost cu ghinion pentru Hamilton, nevoit sa abandoneze cu doar cateva tururi inainte de final. De aceasta situatie a profitat Rosberg, care astfel s-a distantat in ierarhia pilotilor. Cel care s-a impus in Belgia este Daniel Ricciardo (Red Bull), aflat la al treilea sau succes in 2014. Victoria lui Ricciardo a fost inlesnita si de un acrosaj intre pilotii Mercedes, incident in urma caruia atat Hamilton, cat si Rosberg si-au compromis sansele la victorie. Remarcabila a fost si performanta lui Valtteri Bottas (Williams), la al patrulea podium in acest an.


Urmatoarea cursa este programata pe 7 septembrie, la Monza, in Italia. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Spa-Francorchamps, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Belgia 2014:
 1. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault)
 2. Nico Rosberg (Mercedes)
 3. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
 4. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 6. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)
 7. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 8. Fernando Alonso (Ferrari)
 9. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
10. Daniil Kvyat (STR-Renault)

Clasament piloti:
1. Nico Rosberg 220 p.
2. Lewis Hamilton 191 p.
3. Daniel Ricciardo 156 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 411 p.
2. Red Bull Racing-Renault 254 p.
3. Ferrari 158 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!