Iata noua Skoda Fabia
19.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa o prima schita, urmata la scurt timp de cateva imagini teaser cu detalii exterioare, Skoda a publicat primele fotografii oficiale cu noua Fabia. A treia generatie a citadinei din Cehia isi va face „iesirea in lume” la inceputul lui octombrie, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Noua Fabia preia actualul limbaj stilistic al marcii, inaugurat in 2012, de compacta Rapid. Exteriorul are acelasi stil angular ca Rapid si Octavia, aspectul general fiind mai sobru, in comparatie cu generatia precedenta. Cei de la Skoda sustin ca designul noii generatii este inspirat din conceptul Vision C, prezentat in primavara, la Geneva.


Partea frontala este dominata de traditionalul calandru, cu un desen usor revizuit, rafinat si care nu mai inglobeaza logo-ul. Farurile au fost desenate in asa fel incat sa para, din punct de vedere vizual, in prelungirea grilei. Parasocul gazduieste o imensa priza de aer, proiectata pe toata latimea si flancata de proiectoarele de ceata. Partea laterala retine atentia prin semnalizatorul din carcasa oglinzii retrovizoare si „umarul sculptat” deasupra manerelor de la portiere. La spate, stopurile sunt asemanatoare cu cele de la Octavia si Rapid Spaceback, iar hayonul are de-acum obisnuitele „triunghiuri” laterale, in dreptul placutei de inmatriculare.

Dupa cum deja s-a anuntat, noua Skoda Fabia va avea sapte motoare, din care patru vor fi pe benzina (3 cilindri 1.0 MPI si 4 cilindri supraalimentat 1.2 TSI), cu puteri intre 60 si 110 CP. Motorul diesel 1.4 TDI in 3 cilindri va avea trei versiuni, cu puteri cuprinse intre 75 si 105 CP.

Distribuie acest articol!