Lupta stransa pentru titlurile nationale la karting
06.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Etapa a patra din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, organizat de Federatia Romana de Karting, s-a desfasurat zilele trecute pe circuitul Skat Kart din Targu Secuiesc. Sambata, 2 august, s-au desfasurat antrenamentele si mansele calificative, iar duminica, 3 august, cele doua manse finale de concurs.

Desfasurata la temperaturi de peste 30 grade Celsius, etapa de la Targu Secuiesc a fost una extrem de disputata la toate cele cinci clase, lupta pentru titlurile nationale fiind din ce in ce mai stransa.

La clasa Promo BB, dedicata pilotilor cu varste intre 5 si 7 ani, Rares Vladareanu (Red Motor) a fost cel mai rapid in calificarile de sambata si a confirmat apoi cu doua victorii in mansele finale de duminica. Darius Babaioana (Transkart Racing), locul 3 in calificari, s-a luptat in ambele manse pentru victorie, dar in final a terminat pe locul secund. Eric Enache (Tomis Kart), liderul clasamentului inaintea acestei etape, a terminat pe pozitia a treia si si-a pastrat primul loc la general cu un total de 78 de puncte. Rares Vladareanu s-a apropiat insa la doar doua puncte si lupta la clasa celor mai mici piloti din campionat se anunta una foarte stransa in urmatoarele doua etape ramase de disputat.

La clasa Pufo, Mihai Tudorancea (CSSK) a profitat la maximum de duelul dintre Alex Iancu (Real Racing) si Matia Curuia (JMS Performance) si a reusit sa obtina prima sa victorie din acest sezon. In prima mansa finala Alex Iancu a trecut primul linia de sosire, dar a primit o penalizare de 10 secunde pentru un contact cu Matia Curuia si a fost retrogradat pe ultima pozitie, pilotul JMS Performance ocupand pozitia a treia. In cursa a doua, Alex Iancu a revenit spectaculos dupa incidentul din primul viraj si a terminat pe locul 4 in cursa si pe cinci la general in aceasta etapa. Matia Curuia a terminat etapa de la Targu Secuiesc pe locul secund, iar Vlad Ceanga (Real Racing) a urcat pe ultima treapta a podiumului. In urma punctelor adunate aici, Matia Curuia a preluat conducerea la clasa Pufo, cu un total de 89 de puncte, fiind urmat de Alex Iancu, cu 88 puncte.
 
La clasa Mini, Andrei Carcea (Andy Racing Team) a fost cel mai rapid in mansele de calificare, fiind urmat de pilotii Real Racing Kristopher Schlett si Andrei Margarit. In mansele finale, Andrei Ponta a revenit si cu doua clasari pe pozitia secunda si-a asigurat a doua victorie consecutiva la aceasta clasa. Cursa a doua de la aceasta clasa a fost una extrem de spectaculoasa, pilotii Real Racing Andrei Ponta si Kristopher Schlett luptandu-se pentru victorie in fiecare viraj. Andrei Carcea a speculat bine duelul dintre cei doi si in ultimul viraj a reusit sa treaca in fata. Cu victoria din mansa a doua, pilotul echipei Andy Racing Team si-a asigurat locul secund in clasamentul general. Podiumul clasei Mini a fost completat de Rares Carbunaru (Tomis Kart). Dupa cea de-a doua victorie consecutiva din acest sezon, Andrei Ponta are 88 de punce si este lider in clasamentul general, iar Andrei Carcea a urcat pe doi cu un total de 73 de puncte. Kristopher Schlett, lider dupa primele doua etape din acest sezon, ocupa acum pozitia a treia cu 68 puncte.  Tinand cont ca la aceasta clasa au fost 10 piloti pe lista de start, primii trei piloti au primit si premii in bani oferiti de sponsorul Skat Kart, fondul total de premii fiind de 1.000 lei (500 lei locul 1, 300 lei locul 2 si 200 lei locul 3).

La clasa KFJ lupta pentru prima pozitie s-a dat intre Andrei Vajda (Go Kart Team) si Daniel Vasile (BRT), castig de cauza avand in final pilotul echipei Go Kart Team. Andrei Vajda a fost cel mai rapid in calificari, iar victoria din prima mansa finala l-a ajutat sa castige duelul cu rivalul de la BRT. Vlad Gyenge (Red Motor) s-a impus in mansa a doua de duminica si si-a asigurat prezenta pe podiumul de premiere. Dupa aceasta etapa Andrei Vajda a ajuns la 111 puncte, cu zece mai multe decat Daniel Vasile (101), ocupantul pozitiei secunde la clasa KFJ. Alexandru Dina (JMS Performance), cu 68 puncte, si Nicholas Pascu (CSSK), cu 55 puncte, se lupta pentru pozitia a treia in clasamentul clasei KFJ.

La clasa KZ2, Mihnea Stefan (JMS Performance) a dominat atat calificarile, cat si cele doua manse finale si si-a trecut in palmares a patra victorie consecutiva din acest sezon. Viktor Stefan (CSSK), campionul de anul trecut, a terminat pe locul secund in cursa de casa, iar Lucian Radu Babioana s-a clasat pe 3. In clasamentul general, Mihnea Stefan a ajuns la 96 de puncte si este urmat de Viktor Stefan cu 75 puncte si Eduard Barloiu (Real Racing) cu 58 puncte.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, organizat de Federatia Romana de Karting, se va desfasura pe 13-14 septembrie, tot pe circuitul Skat Kart din Targu Secuiesc.

Distribuie acest articol!