Mercedes isi blindeaza Clasa S
13.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Constructorul german Mercedes a prezentat oficial versiunea blindata a noii sale navei amiral. Noul Mercedes S600 Guard, varianta blindata a celei mai noi generatii Clasa S, este dedicata in principal sefilor de stat.

Conform informatiilor furnizate de producator, aceasta este prima limuzina din lume certificata pentru nivelul de rezistenta balistica VR9, unul foarte ridicat. Mai exact, S600 Guard face fata la atacuri cu grenade si arme de asalt.

Disponibil in versiuni cu 4 sau 5 usi, S600 Guard are un blindaj realizat din otel special, rezistent la explozii si penetrari cu gloante. De asemenea, toate suprafetele vitrate sunt acoperite cu policarbonat si straturi laminate. Anvelopele run flat permit rularea in regim de avarie pe o distanta de pana la 30 km.

Propulsia este asigurata de un V12 bi-turbo de 6,0 litri preluat de pe versiunea S600, ce furnizeaza 530 CP si 830 Nm. Viteza maxima anuntata de constructor este de 210 km/ora.

In portbagaj este montat un extinctor special. De asemenea, S600 Guard dispune de un sistem de regenerare a aerului, precum si de toate echipamentele de confort de pe noua Clasa S.

Distribuie acest articol!