Peugeot renunta la modelele 807 si 207+
01.08.2014
        
Distribuie acest articol!   

Carlos Tavares, presedintele PSA Peugeot Citroen, incearca sa stabileasca o gama cat mai coerenta si sa elimine modelele inutile din oferta celor doua branduri detinute de grupul francez. Primele modele vizate sunt Peugeot 807 si 207+, care vor fi retrase, fara a fi inlocuite cu generatii noi.

De cand a preluat conducerea PSA, vechiul boss de la Renault are in vizor marca Volkswagen. El a prezentat deja un plan de viitor, care, pe masura ce va fi pus in aplicare, ar trebui sa schimbe multe lucruri la Peugeot si Citroen. Una dintre principalele linii directoare ale acestui plan prevede reducerea gamei Peugeot si concentrarea doar pe modele profitabile.

De altfel, este de inteles retragerea modelului 807 – cererea de MPV-uri s-a prabusit in Europa, din momentul ascensiunii clasei crossover. Dupa unii analisti, chiar si Peugeot 4008 ar putea fi suprimat, avand in vedere cererea limitata pentru acest model.

Asadar, Peugeot se va concentra pe modele cu o puternica valoare adaugata si cu reala vocatie internationala. In anii urmatori, gama Peugeot se va restrange la 16 modele sau versiuni si, posibil pana in 2022, la numai 13!

Eugen COCEA

Distribuie acest articol!