Ferrari 458 Speciale A
29.09.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cu cei 605 CP, noua editie limitata Ferrari 458 Speciale A reprezinta cel mai puternic spider produs vreodata de constructorul italian. Dedicat doar colectionarilor de Ferrari 499, noul 458 Speciale A dispune de un hard top retractabil din aluminiu.

Litera A din denumire vine de la Aperta, adica deschis, in italiana. Apropo de pavilion, acesta se deschide sau se inchide in doar 14 secunde si, spre deosebire de cel de la 458 Speciale coupe, este mult mai usor, cantarind doar 50 kg.

Noul 458 Speciale A dispune de cel mai puternic motor V8 aspirat construit vreodata de Ferrari pentru drumurile publice. Are 605 CP, cu o putere specifica per litru de cilindree de 135 CP si un cuplu maxim de 540 Nm la 6.000 rot/min.

Acelereaza 0-100 km/ora in 3,0 secunde, iar trimiterea la lumea curselor este facuta de culoarea exterioara galbena, cu linii Blu Nart si Bianco Avus si jantele din aliaj usor cu cinci spite Grigio Corsa. Interiorul are, de asemenea, o serie de elemente inspirate din lumea curselor. O palcuta speciala, montata in interior, reaminteste ca motorul care doteaza acest supercar are la activ trei premii internationale Best Performance Engine.

Prezentarea oficiala are loc zilele acestea, in cadrul Salonului de la Paris.

 

Distribuie acest articol!