Mercedes Clasa B - Facelift major pentru modelul sports tourer
22.09.2014
        
Distribuie acest articol!   

Atat ca design, cat si ca tehnologie, a doua generatie a Clasei B a deschis portile unei noi ere compacte in istoria Mercedes-Benz. Peste 350.000 de unitati ale modelului sports tourer au fost comercializate de la lansarea sa pe piata, la sfarsitul anului 2011. Bestsellerul Mercedes-Benz primeste acum un facelift major cu imbunatatiri la exterior si interior, dar si in ceea ce priveste linia de design si dotarile oferite.

Designul este de acum mult mai rafinat, iar oferta de motorizari ramane unica in segmentul sau: cinci propulsoare diesel cu cifre de consum mediu ce variaza intre 3,6 si 5,0 litri pentru 100 km parcursi, patru motoare pe benzina foarte eficiente cu consumuri medii intre 5,4 si 6,6 litri pentru 100 km parcursi, precum si sisteme de propulsie alternativa (B 200 Natural Gas Drive si Clasa B Electric Drive). Sistemul de tractiune integrala 4MATIC ramane disponibil in continuare pentru noua Clasa B. Mai mult, valoarea coeficientului aerodinamic de doar 0,25 ramane valoarea record a segmentului.

Mercedes-Benz a reorganizat gama de modele a Clasei B, acum fiind disponibile trei linii de design si echipare: Style, Urban si AMG Line. Fiecare dintre acestea se diferentiaza de restul prin detalii specifice la exterior, dar si la interior. Pachetele Night, Exclusive si AMG Exclusive se adauga acestor linii de echipare pentru o personalizare si mai pronuntata a masinii.

Vanzarile noii versiuni facelift demareaza de pe data de 12 septembrie, iar premiera mondiala va avea loc la Salonul Auto de la Paris, intre 4 si 19 octombrie. Noile modele Clasa B vor ajunge in showroomuri pe 29 noiembrie 2014.

Preturile incep de la 20.705 Euro fara TVA, pentru versiunea B 180.

Distribuie acest articol!