PSA, FIAT si Ford isi reduc productia
24.09.2014
        
Distribuie acest articol!   

Din cauza comenzilor in scadere din ultima vreme, Grupul PSA, FIAT si Ford isi vor incetini ritmul de productie in Europa, pentru cateva modele de mici dimensiuni. Cresterea inregistrata pe piata europeana in ultimele luni pare sa fi luat o pauza in Franta, Germania si Italia, trei dintre tarile-cheie de pe continent. In consecinta, deciziile de reducere a tempo-ului de productie nu au intarziat sa apara.

Astfel, PSA Peugeot Citroen a anuntat deja intreruperea productiei, timp de doua saptamani, la fabrica de la Trnava, din Slovacia, unde se asambleaza modelele Peugeot 208 si Citroen C3 Picasso. Oficialii PSA au precizat ca o a doua intrerupere a productiei ar putea interveni pana la finele anului. Vestile rele vin in contextul in care francezii se asteptau ca prductia de la Tranava, de anul acesta, sa fie mai mare decat cea din 2013. Se pare, insa, ca asteptarile lor sunt prea mari…

Un alt constructor afectat in aceasta perioada de reducerea cererilor din Europa este Ford. Colosul american a anuntat ca va intrerupe productia modelului Fiesta cu 5 usi, timp de 11 zile. Una din fabricile Ford de la Koln va lua aceasta pauza fortata pe parcursul lunilor octombrie si noiembrie.

In fine, FIAT va opri productia modelului Panda, la uzina de la Pomigliano, din Italia, in perioada 16-27 octombrie. Decizia vine dupa ce FIAT a fost nevoit sa opreasca temporar, din acelasi motiv, productia modelului 500L, la uzina din Serbia.

Pentru moment, se pare ca segmentul citadinelor de mici dimensiuni este cel mai afectat de scaderile de data recenta, de pe piata europeana. Reculul este oarecum neasteptat, avand in vedere semnalele de revenire inregistrate in ultimele luni, la nivel continental.

Distribuie acest articol!