Skoda confirma: noile Fabia si Fabia Combi debuteaza la Paris
26.09.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cortina se ridica pentru noua Skoda Fabia: la Salonul de la Paris (2-19 octombrie 2014), compacta complet innoita de la Mlada Boleslav sarbatoreste o premiera mondiala dubla: pentru versiunea hatchback si cea combi. Noua Skoda Fabia intra pe catwalk-ul auto intr-o maniera moderna, dinamica si emotionala.

De asemenea, a treia generatie a acestui model dispune de sisteme inovatoare de siguranta, confort si infotainment din segmente auto superioare si este mai prietenoasa cu mediul ca niciodata. Volumul portbagajului este cel mai mare din segment, si anume de 330 litri. In noiembrie, noua Skoda Fabia va fi lansata pe piata in Europa, iar la inceputul anului 2015 va fi urmata de Skoda Fabia Combi. Prin introducerea acestor doua modele, producatorul ceh isi continua cea mai mare ofensiva a modelelor din istoria companiei.

Noua Skoda Fabia este cel mai vandut model Skoda dupa Skoda Octavia, cifrele de vanzari ridicandu-se in total la aproape 3,5 milioane de unitati incepand din 1999 si de asemenea, se numara printre cele mai populare automobile din segmentul sau, datorita calitatilor sale excelente. In cea de-a treia sa „editie”, complet innoita, compacta moderna defineste acum din nou repere in domeniu. „Noua Skoda Fabia reprezinta, din toate punctele de vedere, mai mult automobil si ofera in aceeasi masura tehnologii inovatoare si un design emotional”, a declarat Winfried Vahland, presedintele Consiliului de Administratie Skoda. „O masina minunata, pentru suflet si ratiune, ideala pentru mobilitatea urbana moderna de azi. Suntem foarte increzatori ca noua Fabia va continua istoria de succes a modelului, va cuceri noi grupuri de clienti si va consolida renumele marcii pe pietele internationale, in calitatea sa de pilon principal de sustinere a strategiei noastre de crestere”, a mai continuat Vahland.

Skoda Fabia este primul model din productie de serie Skoda care prezinta evolutia limbajului designului marcii, spre un design expresiv si emotional. Pentru prima data, designerii Skoda implementeaza elemente de design ale spectaculosului showcar Skoda Vision C, la un model de serie. Totodata pot fi recunoscute elemente din Skoda Motorsport. Designul de ansamblu evident mai „ascutit” al versiunilor hatchback si combi, face uz de forme cristaline, linii ascutite si precizia maxima a detaliilor. Fabia si Fabia Combi au acum proportii mai echilibrate si mai ferme si au devenit cu 90 mm mai late si cu 31 de mm mai scunde decat predecesorii. De asemenea, impresionanta este si varietatea posibilitatilor de personalizare, atat la exterior, cat si la interior.

Compacta cu tehnologie de ultima ora. Fabia este prima Skoda pentru care tehnologia  MirrorLink si noua functie SmartGate fac posibila interconectarea facila a automobilului cu smartphone-ul. Astfel, Skoda integreaza, facil si la un pret accesibil, inteligenta smartphone-urilor in automobil. Gratie noilor motoare (patru pe benzina si trei diesel), a reducerii tintite a greutatii la pana la 980 kg, precum si a caracteristicilor aerodinamice optimizate, consumul si emisiile noii Skoda Fabia au fost reduse cu pana la 17%. Cea mai economica Skoda Fabia va fi versiunea GreenLine, disponibila incepand cu anul 2015. Aceasta va dispune de motorizarea  1,4 TDI/55 kW (75 CP), avand un consum de motorina de numai 3,1 l/100 km, ceea ce corespunde unor emisii de CO2 de doar 82 g/km.

Mai mult, noua Skoda Fabia ofera sisteme inovatoare de siguranta si confort, care pana in  prezent erau rezervate mai degraba segmentelor auto superioare. Sistemul Front Assistant cu functie City de franare de urgenta si sistemul de franare Multi-Collision Brake sunt disponibile pentru prima data pentru modelul Fabia. Front Assistant monitorizeaza in permanenta, prin intermediul radarului, distanta fata de participantii la trafic care se deplaseaza in fata si, in cazul unei distante prea mici, intervine la diferite intensitati (de la avertizari optice si acustice, la actionarea scurta a franei sau chiar franarea completa), in vederea impiedicarii unei coliziuni. Sistemul de franare Multi-Collision Brake reduce riscul unei a doua coliziuni consecutive, dupa o prima coliziune care a intervenit deja. Sistemul se declanseaza automat, imediat ce primul impact a fost detectat.

Alte sisteme de siguranta disponibile pentru noua Fabia sunt Driver Activity Assistant (detectorul de oboseala), Speedlimiter, Hill Hold Control (asistentul pentru demararea din rampa) si functia electronica de monitorizare a presiunii din pneuri. Confort aditional este oferit optional, printre altele, de sistemul de blocare si pornire automata KESSY, de senzorii de parcare in fata si in spate, de noua servo-directie electromecanica, precum si de trapa panoramica vitrata. Totodata noua Fabia surprinde placut cu spatiul generos, functionalitatea sa si mai mult imbunatatita, precum si cu cele 19 solutii Simply Clever.

Distribuie acest articol!