Audi in Formula 1, din 2016?
26.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

De ani buni se speculeaza pe tema intrarii gigantului Volkswagen Group in cea mai importanta competitie din motorsportul mondial, Formula 1. Nu este pentru prima oara cand se zvoneste ca intrarea se va face prin intermediul marcii Audi. Iar ultimele zvonuri dau ca termen sezonul 2016.

Se pare ca o decizie favorabila in acest sens a mai fost luata in trecut, insa schimbarile de regulament din F1, prin introducerea noilor motoare V6, i-au determinat pe germani sa-si revizuiasca planurile.

Audi are un trecut pe termen scurt plin de succese in motorsport, dupa ce a dominat sezoane la rand mondialul de anduranta (WEC). Intrarea in F1 va insemna retragerea din WEC (foto) si poate chiar si din campionatul german de turisme, DTM. In alta ordine de idei, plecrea Audi din WEC ar lasa cale libera unei alte marci din Grupul VW, Porsche, care a revenit anul acesta in competitia mondiala de anduranta.

Suntem deocamdata doar la nivel de zvonuri, insa cum fum fara foc nu exista, ele nu pot fi ignorate in totalitate. De pilda, speculatiile generate de recenta evolutie a pilotului Audi Andre Lotterer la Spa, sub culorile Caterham… Sau plecarea sefului Scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali, pe care multi il vad deja in locul actualului boss de la Audi Sport, batranul Wolfgang Ullrich, aflat in pragul pensionarii. De urmarit, de asemenea, si evolutia echipelor Caterham si Marussia, care par sa aiba cele mai mari sanse sa lase loc liber, intr-o buna zi, unei noi echipe, precum Audi.

Distribuie acest articol!