BMW M4 DTM Champion Edition, in onoarea lui Marco Wittmann
21.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul exceptional facut de campionul DTM, Marco Wittmann (Germania), a ajuns la final cu o noua surpriza. Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, a anuntat la finala stagiunii ca Wittmann va continua sa faca parte din familia BMW si in sezoanele urmatoare.

In seara ce a urmat ultimei curse a sezonului, Wittmann a avut parte si de alte surprize placute: BMW M GmbH a lansat BMW M4 DTM Champion Edition in onoarea sa. De asemenea, BMW Motorsport ii ofera lui Wittmann sansa de a-si indeplini un vis din copilarie, astfel ca va efectua un test in Formula 1, alaturi de Scuderia Toro Rosso.

"Marco Wittmann a avut un sezon extraordinar, datorita caruia BMW Motorsport a avut parte de numeroase momente placute", a declarat Marquardt. "Acum este randul nostru sa-l recompensam pentru aceste eforturi. Reinnoirea contractului pentru sezonul viitor a fost un pas firesc pentru noi, din moment ce ne-a impresionat constant in cei trei ani de cand lucreaza cu echipa in cadrul proiectului DTM – atat pe circuit, cat si in afara lui. Din acest motiv, BMW M GmbH a venit cu ceva foarte special. Sunt incantat ca avem ocazia sa-i indeplini si un vis din copilarie: un test in Formula 1. Datorita relatiei pe care o avem cu partenerul nostru premium Red Bull, a fost posibil sa organizam acest test cu un monopost Toro Rosso. Suntem curiosi sa vedem cum se va descurca in acest tip de masina – si asteptam cu incredere mai multe performante excelente din partea lui Marco in BMW M4 DTM".

Champion Edition va fi disponibila exclusiv in nuanta Alpine White, ca omagiu al masinii DTM  Ice-Watch BMW M4 DTM cu care Wittman a castigat titlul. La exterior, elementele distinctive ale modelului sunt capota si portbagajul in negru mat pe care sunt trasate liniile colorate, in designul modelului de curse, acoperisul din fibra de carbon si liniile laterale negre. Grila radiatorului este incadrata de o linie portocalie, pe usi este inscriptionat „23”, numarul masinii lui Marco Wittman in campionat. Pe geamurile laterale apare steagul Germaniei alaturi de indicativul pilotului, „WIT”, si „DTM Champion 2014”.

La interior modelul se remarca prin insertiile din carbon marcate de semnatura lui Wittman, si inscriptionarea „DTM Champion 2014” si numerotarea modelului din cadrul editiei speciale. Alte elemente exclusive sunt volanul acoperit cu piele alcantara si marcajul „orei 12”, precum si schimbatorul de viteze si frana de mana tot in design cu piele alcantara combinata cu fibra de carbon.

Distribuie acest articol!