Honda a dezvaluit conceptul Civic Type R
05.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dezvaluit zilele acestea, la Salonul de la Paris, noul concept Civic are performante de neegalat, prin comparatie cu toate modelele anterioare ce au purtat sigla Type R – Civic, Integra, Accord si NSX. Motorul turbo de 2.0 litri i-VTEC, cu o putere de minim 280 CP, stabileste noi standarde in ceea ce priveste puterea, cuplul si viteza de raspuns. Motorul de inalta turatie  – pana la 7.000 rot/min – este asociat cu o noua cutie de transmisie cu 6 rapoarte.

Printre dotarile inedite se numara si un nou mod de condus +R,  pentru o schimbare dramatica de caracter, in cazul condusului pe circuit. De asemenea, retin atentia sistemul inovator de amortizare adaptiva in 4 puncte, pentru o manevrabilitate de exceptie, precum si puntea fata si sistemul de directie optimizate pentru reducerea virarii induse de cuplu.

In acelasi timp, Honda a anuntat 3 noi motorizari, parte a tehnologiei Earth Dreams, ce vor fi introduse in gama, din 2015. Este vorba de un nou motor diesel de 1.6 litri mai puternic, ce genereaza 160 CP si 350 Nm pentru modelul CR-V facelift, si de unul complet nou pe benzina, de 1.5 litri, pentru noul SUV compact HR-V. In fine, noul model Jazz va primi, de asemenea, un motor complet nou de 1.3 litri cu tehnologie i-VTEC.

Distribuie acest articol!