Noul Citroen C4 Cactus se lanseaza cu Porti Deschise si o mare tombola
22.10.2014
        
Distribuie acest articol!   

Lansarea celui mai nou model Citroen, C4 Cactus, este insotita de o actiune promotionala Porti Deschise, programata in acest weekend. Astfel pentru cei care vor trece pragul showroom-ului Citroen Auoglobus Timisoara, de pe Calea ªagului nr. 201, principala atractie va fi, pe langa noul model in sine, tombola cu marele premiu – un Citroen C4 Cactus!

Programul actiunii Porti Deschise este urmatorul: vineri, 24 octombrie, orele 9,00-19,00, sambata, 25 octombrie, orele 9,00-17,00, duminica, 26 octombrie, orele 09,00-15,00.

Noul Citroen C4 Cactus este comercializat in Romania cu preturi incepand de la 10.480 euro (fara TVA), pana la 14.700 euro (fara TVA) si 5 ani garantie, in limita a 100.000 km.

Lumea este intr-o permanenta schimbare, la fel si asteptarile consumatorilor. Dar domeniul auto? Citroen raspunde nevoilor zilelor noastre oferind o veritabila alternativa berlinelor compacte: Citroen C4 Cactus. In segmentul C, extrem de concurential si cu principii fixe, Citroen C4 Cactus se distinge prin design-ul unic, imbinand perfect stilul cu functionalitatea. O alchimie inedita ce reuseste sa se ridice peste asteptarile clientilor.

Citroen C4 Cactus creeaza premizele unei noi perspective auto: un plus de design, un plus confort si tehnologie utila: totul la un pret rezonabil! Pentru a raspunde unei asemenea provocari, Citroen abordeaza o strategie inedita: valorizeaza ceea ce conteaza cu adevarat pentru clienti. Adopta inovatii tehnologice si principii solide in materie de design, confort, manevrabilitate si cheltuieli de intretinere: Airbump – o inovatie Citroen utila, estetica si personalizabila, ce confera un plus de design prin aspectul sau grafic, dar care si protejeaza caroseria; interfata 100 % digitala si 100 % intuitiva pentru a oferi un post de condus degajat si conectat, regrupand toate comenzile pe ecranul tactil de 7 inch prevazut standard ca dotare; scaune frontale generoase concepute in stil sofa; airbag pasager integrat in pavilion (tehnologie Airbag In Roof), o exclusivitate mondiala, ofera pasagerului din fata mai mult spatiu si un volum de depozitare optimizat; pavilionul panoramic vitrat cu protectie termica ridicata inunda habitaclul in lumina, eliminand efectele caldurii.

Aspectul optimizat este rezultatul alchimiei dintre design si utilitate, volume pertinente si eficacitate in cele mai mici detalii. Designul unic al noului Citroen C4 Cactus este foarte usor de identificat si de retinut, reflectand imaginea vehiculelor reprezentative epocii. Citroen C4 Cactus se distinge prin suprafete rafinate si fine, volume fluide care inlatura orice urma de agresivitate, custode si pavilion cu linii fluide, semnatura luminoasa tehnologica cu faruri de tip LED si proiectoare integrate in Airbump si elemente grafice care valorizeaza functiile (protectie oferita de Airbump si pasaje roti; bare longitudinale plafon pentru transportul obiectelor; luminozitate exceptionala gratie pavilionului panoramic vitrat cu protectie termica ridicata).

Prevazute pe laterale si la nivelul barelor de protectie, panourile Airbump structureaza grafic stilul rafinat si fluid al lui C4 Cactus. Gama de 4 culori disponibile (Black, Grey, Dune si Chocolate) ofera multiple posibilitati de personalizare prin asocierea cu cele 10 nuante de caroserie si 3 decoruri interioare (Ambiance Stone Grey, Pack Habana Inside si Pack Purple Inside). Dar ceea ce conteaza cel mai mult este protectia impotriva agresiunilor zilnice. Invelisul fin din TPU (Poliuretan Termoplastic) protejeaza capsulele vidate pentru a amortiza socurile. Protectiile Airbump nu necesita intretinere speciala, contribuind direct la reducerea costurilor de intretinere si reparatie.

Plansa de bord coborata, cu linii orizontale, ofera mai mult spatiu pasagerului frontal dar si un spatiu de depozitare generos si extrem de accesibil. Acest rezultat a fost obtinut prin adoptarea unei interfete 100% digitale si prin optimizarea arhitecturii postului de condus. Astfel, de pilda, butoanele de comanda au fost integrate pe un ecran tactil de 7 inch, computerul de bord traditional a fost inlocuit cu un ecran digital, iar la versiunile echipate cu cutie de viteze pilotata ETG, maneta de viteza traditionala a fost inlocuita cu un sistem Easy Push. Acest sistem simplificat este alcatuit din tastele de selectare D, N, R situate in partea inferioara a plansei de bord, precum si din padele volan, care permit schimbarea treptelor de viteza manual.

Scaunele confortabile din fata beneficiaza la randul lor de noua abordare arhitecturala. Acestea sunt concepute in stilul ”sofa”, pentru a oferi un plus de confort si o ambianta mai intima. In partea din spate, pasagerii beneficiaza de un spatiu pentru genunchi similar celui oferit de Citroen C4.

Greutatea optimizata a facut posibila o versiune pe benzina cu mai putin de 100 g de CO2/km si o versiune diesel de doar 82 g de CO2/km, ceea ce reprezinta un consum redus de 3,1 l/100 km. Pe langa consumul de carburant, costul total de utilizare al Citroen C4 Cactus a fost redus cu aproape 20 %, comparativ cu modelele de referinta de pe segmentul berlinelor compacte. De fapt, optimizarea greutatii a facut posibila reducerea semnificativa a consumului de piese de uzura. In plus, gratie protectiilor Airbump, cheltuielile de reparatie au fost reduse considerabil.

Distribuie acest articol!