Formula 1, Brazilia: Victoria lui Rosberg a amanat deznodamantul
09.11.2014
        
Distribuie acest articol!   

Timpul stabilit de Nico Rosberg in calificari este cel mai rapid in istoria de 41 de ani a circuitului de la Interlagos. Pilotul echipei Mercedes a parcurs un tur cu timpul de 1’10"023, in ultima parte a calificarilor, ceea ce i-a asigurat plecarea din pole position in Marele Premiu al Braziliei. Timpul germanului a fost foarte aproape si de recordul circuitului, stabilit de Barrichello in 2004: 1’09"822. Mercedes a egalat aici si recordul celor de la Red Bull de 18 pole-uri intr-un sezon, in timp ce Rosberg a castigat deja trofeul pentru cele mai multe pole-uri in 2014. Top 10 la start a avut urmatoarea ordine: Rosberg, Hamilton, Massa, Bottas, Button, Vettel, Magnussen, Alonso, Ricciardo, Raikkonen.

Nico Rosberg si-a pastrat avantajul de la start pana la final si a reusit sa se impuna in Brazilia, la capatul unui duel tactic cu Hamilton. El a oprit astfel la 5 seria de victorii consecutive a coechipierului sau de la Mercedes si isi pastreaza sansele la titlu. Prin urmare, batalia decisiva pentru titlul pilotilor se va da in ultima runda, peste doua saptamani, insa Hamilton pastreaza in continuare prima sansa. Revenind la cursa de la Sao Paulo, Hamilton a fost al doilea pe podium, in timp ce favoritul publicului, Felipe Massa, a reusit un loc 3 cat o victorie.

Urmatoarea cursa, ultima a sezonului, este programata pe 23 noiembrie, la Abu Dhabi. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Sao Paulo, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Brazilia 2014:
 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 2. Lewis Hamilton (Mercedes)
 3. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
 4. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing)
 6. Fernando Alonso (Ferrari)
 7. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
 9. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)
10. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Lewis Hamilton 334 p.
2. Nico Rosberg 317 p.
3. Daniel Ricciardo 214 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 651 p.
2. Red Bull Racing-Renault 373 p.
3. Williams-Mercedes 254 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!