Mercedes-Maybach - intoarcerea la superlux
26.11.2014
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes a prezentat oficial, simultan, la saloanele de la Los Angeles si Guangzhou, declinarea Maybach a noii Clase S. Denumirea oficiala este Mercedes-Maybach, definind o superlimuzina, la fel cum denumirea Mercedes-AMG defineste supersporitvele constructorului german. In alta ordine de idei, aceasta analogie alimenteaza deja unele speculatii conform carora sub denumirea generica Mercedes-Maybach vom asista, in viitor, la aparitia mai multor modele.

Spre deosebire de Clasa S "clasica", noul Mercedes-Maybach este mai lung cu 20 cm. La fel, ampatamentul este si el mai mare cu 20 cm fata de versiunea Clasei S cu… ampatament marit. Astfel, lungimea totala a crescut de la 5,25 la 5,45 cm. Castigul de spatiu se regaseste, evident, in zona banchetei spate.

La exterior, personalizarea este asigurata de rotile pe 20 de inch cu jante din aliaj usor ce poarta monograma Maybach. Aceeasi monograma se regaseste pe montantul spate si in zona portbagajului.

Insa adevarata dimensiune a luxului si confortului tipic Mercedes-Maybach se regaseste la interior. Vorbim in primul rand de cel mai silentios automobil din lume, in zona locurilor din spate. Performanta a fost realizata gratie aerodinamicii exterioare rafinate. Fotoliile sunt separate de tunelul central, care integreaza o serie de accesorii, de la masutele rabatabile la paharele de sampanie. Imbracate in piele de cea mai buna calitate, fotoliile sunt reglabile prin comenzi electrice si ofera mai multe pozitii de relaxare.

Printre accesoriile de lux se regasesc si parfumul special creat pentru aceasta limuzina, pavilionul rabatabil din sticla heliomat sau perdelele actionate electric de la geamurile laterale spate si luneta.

Cel de la volan are sub ochi, pe bord, un ceas IWC, iar pentru a putea comunica usor cu pasagerii are la dispozitie un sistem de amplificare a vocii, parte a sistemului audio 3D de 1.540 watti Burmester, cu 24 de difuzoare.

La momentul lansarii pe piata, in februarie 2015, noul Mercedes-Maybach Clasa S va fi disponibil in versiunea S 600, cu un V12 biturbo de 530 CP si 830 Nm sub capota. In iunie 2015 isi va face aparitia si versiunea S 500, un V8 de 455 CP si 700 Nm. De asemenea, va fi disponibila si transmisia integrala – S 500 4 Matic.

 

 

Distribuie acest articol!