Sibiu Rally Challenge va include in 2015 si Raliul Sibiului
14.11.2014
        
Distribuie acest articol!   

Sibiu Rally Challenge, festivalul dedicat sporturilor cu motor programat in perioada 20-23 august,  continua cu si mai multe provocari in 2015. Una dintre ele este Raliul Sibiului care face parte si din calendarul Campionatului National de Raliuri Dunlop, desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).

"Raliul Sibiului continua cu aceleasi obiective ambitioase ca si pana acum. Sibiu Rally Challenge, proiectul inceput anul trecut, va include in 2015 si Raliul Sibiului, ceea ce inseamna ca pasionatii de sporturi cu motor vor avea parte de un spectacol complet pentru ca acest eveniment este deschis tuturor tipurilor de masini de competitie, dar si automobilelor clasice si nu numai. Sibiu Rally Challenge este o competitie, dar in acelasi timp si un festival al sporturilor cu motor, iar faptul ca include si Raliul Sibiului este un plus atat pentru participantii din Campionatul National, cat mai ales pentru spectatorii pe care dorim sa-i atragem la Sibiu", a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

A doua editie Sibiu Rally Challenge va include si numeroase alte evenimente de la o parada a masinilor de epoca si pana la confruntarea pe macadam din cadrul Sibiu Rally Show. "Vor fi cateva zile pline de sporturi cu motor la Sibiu. Vom avea o participare internationala numeroasa si obiectivul nostru este sa atragem cat mai multe masini de curse legendare care sa accepte provocarea de a cuceri Transfagarasanul", a continuat Sorin Itu.

Daca pana acum Raliul Sibiului a fost o etapa pe macadam, incepand din 2015 formatul va fi unul complet diferit. Toate probele speciale vor fi pe asfalt, iar principala provocare o reprezinta, desigur, Transfagarasanul. Lungimea totala a probelor speciale care vor face parte din Raliul Sibiului va fi de aproximativ 100 km si vor fi cel putin 7 probe distincte. Din programul raliului nu va lipsi o super speciala pe asfalt care va fi amenajata intr-un loc extrem de spectaculos. Cartierul general va fi amplasat in Piata Mare a orasului si va fi punctul de start si sosire al evenimentului. Vor fi doua zone distincte cu probe speciale, una in jurul specialei Paltinis si una in zona Transfagarasanului. "Va ramane in program speciala Paltinis care se va desfasura in nocturna si mai avem o serie de probe complet noi care ar fi putut fi incluse in etapa de Campionat European. Una dintre ele este Dobarca, o proba asfaltata complet si care a fost in program si in formatul de macadam. Principala provocare ramane Transfagarasanul, care este si simbolul acestui eveniment", a adaugat Sorin Itu.

Programul pentru 2015 include si confruntarea pe macadam de pe circuitul de rallycross, dar si numeroase alte surprize. "Am inceput anul trecut cu Sibiu Rally Challenge un proiect complet nou. Valoarea evenimentului a crescut cu includerea Raliului Sibiului, etapa si in Campionatul National de Raliuri Dunlop, in programul festivalului dedicat sporturilor cu motor. Vom incerca sa atragem nume mari la acest eveniment, iar obiectivul nostru este sa avem un spectacol de calitate si sa promovam orasul Sibiu la nivel national si international. Sibiu Rally Challenge este un eveniment dedicat tuturor pasionatilor de sporturi cu motor care accepta provocarea de a concura pe Transfagarasan", a completat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Distribuie acest articol!