Vision G-Code, un mini-SUV Mercedes
06.11.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia inaugurarii noului sau centru de dezvoltare de la Beijing, Mercedes a dezvaluit acest concept de mini-SUV urban, denumit Vision G-Code. Noul studiu de design va fi prezentat oficial la finele lunii, in cadrul Salonului de la Los Angeles.

Conceput in cea mai mare parte de catre specialistii Mercedes de la Beijing, Vision G-Code dezvaluie modalitatea in care constructorul german incearca sa inteleaga cerintele si particularitatile diferitelor piete, la nivel mondial. Iar pentru marile metropole asiatice, aces polivalent asa-zis SUC (Sport Utility Coupe) este, in opinia Mercedes, solutia ideala.

Cu o lungime totala de 4,1 metri, Vision G-Code este mai scurt decat GLA, cel mai mic SUV din gama actuala Mercedes. Desi are alura unui coupe, caroseria este cu 4 usi, iar cele din spate au deschiderea in directie opusa. Desenat in colaborare cu echipa germana de design de la Sindelfinden, G-Code adopta noua parte frontala, care defineste actuala identitate vizuala a automobilelor Mercedes. De remarcat si semnatura luminoasa in forma literei G, prezenta atat la faruri.

In ciuda dimensiunilor compacte, interiorul ofera 2+2 locuri comode, iar accesul la cele din spate este facilitat de absenta montantilor B. Instalat la volan, soferul activeaza de pe smartphone pozitia ideala, regland inclusiv volanul si pedalele. Pe bord se afla un ecran de dimensiuni mari care afiseaza imagini preluate de la camerele video 360 de grade, precum si informatiile de la GPS.

Conceptul dispune de o motorizare hibrida reincarcabila, pe hidrogen. Producatorul nu a furnizat informatii detaliate referitoare la propulsie si putere. Se stie doar ca motorul pe hidrogen este completat de unul electric, care angreneaza rotile fata. Blocul electric este reincarcabil, iar masina dispune si de un sistem de recuperare a energiei. De remarcat si vopsirea "multi-voltaica", ce integreaza celulele care se pot incarca gratie energiei solare sau eoliene. De asmenea, miscarile suspensiei sunt si ele folosite pentru furnizarea de energie.

Ramane de vazut in primul rand daca si mai apoi cum va arata versiunea de serie sugerata de Mercedes G-Code Concept. Oricum, prin acest concept Mercedes lasa sa se inteleaga ca este interesat de noua nisa a micilor modele crossover urbane. O nisa in care si rivalii sai traditionali sunt anuntati – Audi cu Q1, iar BMW cu Seria 1 Sport Cross.



Distribuie acest articol!