Volkswagen scurteaza durata de viata a modelelor la 5 ani
10.11.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai mare constructor german de automobile, Volkswagen, si-a propus sa scurteze ciclul de reinnoire pentru modelele sale la 5 ani. Aceasta intentie vizeaza in primul rand noile modele de mare succes din gama, precum Golf si Passat, iar cei de la VW sunt convinsi ca, astfel, ar raspunde mai bine cererii clientilor.

Jorg Sommer, vicepresedintele Volkswagen America, a dezvaluit acest detaliu intr-un interviu acordat publicatiei britanice Auto Express, declarand ca "astfel, oferta s-ar mula mai bine pe obiceiurile de cumparare ale clientilor". In prezent, durata medie de viata a unui model Volkswagen este de 7 ani.

In noua varianta, modelele vor primi un facelift la 3 ani de la lansare si isi vor continua productia inca doi ani, dupa care vor fi inlocuite cu generatii noi. Responsabilul Volkswagen nu a precizat daca si alte marci din grup, precum Audi, Skoda sau SEAT, vor adopta acelasi ritm de innoire a modelelor, la 5 ani. Este de asteptat ca noul ciclu de 5 ani sa fie valabil si pentru celelalte marci, avand in vedere ca folosesc aceleasi platforme tehnice si, implicit, numeroase piese comune.

Distribuie acest articol!