Iata noul Audi Q7!
14.12.2014
        
Distribuie acest articol!   

Se inteteste concurenta in segmentul SUV-urilor de categorie grea! Dupa ce BMW a lansat, anul trecut, noua generatie X5, iar Mercedes se pregateste sa inlocuiasca, la mijlocul anului viitor, Clasa ML cu GLE, Audi isi relanseaza mastodontul Q7. In asteptarea Salonului de la Detroit, unde va avea loc premiera mondiala, cei de la Ingolstadt au dezvaluit zilele acestea primele imagini si informatii cu cea de-a doua generatie Q7.

Ceva mai mic la exterior, insa mai spatios la interior, noul Q7 este mai usor in comparatie cu predecesorul sau, gratie folosirii pe scara larga a materialelor usoare. Astfel, Q7 3.0 TDI, de pilda, cantareste 1.995 kg, cu 325 kg mai putin, fiind mai eficient cu 26%, datorita noii platforme tehnice MLB.

Ineriorul poate fi configurat cu 5 sau 7 locuri si ofera mai mult loc pentru genunchi, umeri si cap. Portbagajul are 295 litri (cu 7 locuri) sau 890 litri (cu 5 locuri) si poate ajunge la un maxim 2.075 litri.

Inca de la prima vedere, noul Q7 pare mai impozant. Proportiile au fost pastrate, dar a fost adoptat un stil angular, altfel la moda in materie de design auto. Prin urmare, liniile curbe au cedat teren celor drepte, iar rotunjimile s-au transformat in unghiuri. Interesant este si aspectul de break al noul Q7!

Postul de conducere a castigat la capitolul ergonomie, iar piesa de rezistenta de la bord este faimosul dispaly digital de 12,3 inch, imprumutat de la Audi TT. La un model de top, dotarile nu pot fi altfel decat de top: tablete pentru pasagerii din spate, un sistem audio 3D, un touchpad pe consola centrala pentru comenzile display-ului de bord, comenzi vocale, wi-fi integrat, tempomat adaptiv inteligent, etc.

La momentul lansarii, noul Q7 va avea doar doua motorizari – un diesel 3.0 TDI de 272 CP si 600 Nm cu un consum mediu de 5,7 l/100 km, respectiv un benzinar 3.0 TFSI de 333 CP si 440 Nm, cu 7,7 l/100 km. Pentru 2015 este anuntata si o versiune Q7 e-tron quattro hibrid, care va combina un motor in 6 cilindri 3.0 TDI de 258 CP cu unul electric, cu un total de 373 CP si 700 Nm. Consumul anuntat: doar 1,7 l/100 km!

Noul Q7 este primul din noua generatie de SUV-uri de categorie superioara asteptate in Grupul Volkswagen. Vorbim aici despre anuntatul SUV Bentley, urmatoarea generatie VW Touareg si, de ce nu, posibilul crossover Lamborghini. Pana la aparitia acestora, noul Q7 isi va fi facut pe deplin intrarea pe piata, debutul fiind programat la mijlocul anului viitor.

 

 

 

Distribuie acest articol!