Noul Opel Karl - mic, excelent, pur si simplu remarcabil
03.12.2014
        
Distribuie acest articol!   
Mic, dar spatios, o aparitie uimitoare si mai presus de toate extraordinar de rezonabil – la toate acestea se pot astepta cumparatorii modelului Opel de baza incepand din vara lui 2015. Numele sau: pur si simplu Karl, aducand un omagiu fiului celui care a infiintat compania. Clientii vor putea cumpara un autovehicul atragator cu cinci usi, cu o lungime de 3,68 metri si spatiu pentru pana la cinci persoane cu mai putin de 10.000 de euro. In plus, noul membru al familiei Opel poate fi echipat cu numeroase tehnologii de siguranta, confort si infotainment fara egal in acest segment. Karl este propulsat de un motor pe benzina ultramodern de ultima generatie, cu trei cilindri si capacitate de un litru. Din vara lui 2015, Karl, Adam si Corsa ii vor asigura marcii Opel cel mai puternic portofoliu de autovehicule de mici dimensiuni si cel mai tanar de pe piata. Acestea nu lasa nimic de dorit.
 
„Scurt, agil si plin de personalitate – numele Karl ii reflecta punctele forte. Noul model de baza al Opel este un autovehicul adult care va placea atat inimii, cat si mintii”, a explicat Directorul Executiv al Opel Group, Karl-Thomas Neumann. „Karl ofera virtutile tipice ale Opel, incepand cu motorul silentios de inalta tehnologie cu trei cilindri si capacitate de un litru si terminand cu premiatul sistem de infotainment IntelliLink. Opel Karl este autovehiculul ideal pentru clientii atenti la pret care doresc sa combine utilizarea zilnica si confortul si tehnologiile moderne”.
 
Partea frontala a modelului Karl etaleaza zambetul tipic Opel, asigurat de bara cromata dinamica ce sustine emblema marcii. In lateral, cel mai mic autovehicul Opel se caracterizeaza prin trei linii dinamice, precise. Motivul tipic al taisului de pe partile laterale este prezent pe portiere si reflecta filozofia de design precisa si sculpturala a marcii Opel. Cele doua linii ascutite care trec prin manerele portierelor subliniaza personalitatea dinamica si nivelul inalt de calitate. Farurile si luminile spate mari contribuie la aparitia vibranta, creand un design general care face dovada atentiei la detalii, exceptionala pentru un autovehicul din aceasta clasa.
 
Totusi, cel mai important lucru este ca Opel Karl nu este doar atragator, ci impresioneaza si prin ceea ce are in interior. Sub capota, este echipat cu tehnologie de propulsie Opel de ultima generatie. Noul 1.0 ECOTEC de 55 kW/75 CP, un motor pe benzina ultramodern de un litru, cu trei cilindri si functionare lina si eficienta impresionante, a fost dezvoltat special pentru KARL. Soferii pot regla puterea in mod optim, cu ajutorul transmisiei moderne line cu cinci trepte de viteza. Sasiul si directia modelului Karl au fost dezvoltate pentru a oferi siguranta si confort exceptionale, la cel mai inalt nivel din clasa sa.
In acest sens, Karl va fi echipat cu numeroase dotari de confort si siguranta la care clientii nu se asteapta in aceasta categorie de pret, iar Opel va oferi astfel inca o data tehnologii ultramoderne la preturi accesibile. Pe langa sistemul ESP cu controlul tractiuni, ABS cu distributie electronica a fortei de franare si asistentul la pornirea in rampa, care previne deplasarea inapoi a autovehiculului la pornirea in rampa, disponibile standard, Karl poate fi echipat cu o alta dotare de siguranta, Avertizarea privind parasirea benzii de circulatie. Cu ajutorul senzorilor camerei frontale, care scaneaza drumul, aceasta avertizeaza soferii atunci cand parasesc neintentionat banda, prin intermediul unui semnal sonor si al unei pictograme galbene intermitente.
 
De asemenea, Karl ofera modul City, care reduce efortul la efectuarea manevrelor de directie printr-o apasare de buton, fiind deja disponibil pe modelele Adam si Corsa. De asemenea, asistentul la parcare previne ciocnirile nedorite la parcare emitand un semnal sonor la apropierea de obstacole cand va deplasati in marsarier. Tempomatul cu limitator de viteza asigura conducerea cu viteza legala, fapt extrem de util in traficul complicat din oras sau in zonele rezidentiale cu limita de viteza de 30 km/h. Proiectoarele de ceata garanteaza o iluminare imbunatatita in conditii meteorologice dificile, in timp ce functia de iluminare in viraje garanteaza manevre de virare mai sigure pentru sofer si ceilalti participanti la trafic.
 
Lista de echipamente de confort, asistenta si siguranta disponibile pentru Karl poate fi continuata fara efort. Scaunele fata incalzite, impreuna cu volanul din piele incalzit, disponibile optional, asigura o caldura confortabila pe timp de iarna. Zilele de vara devin si mai placute datorita trapei optionale.
 
Micul Opel Karl nu este doar un autovehicul veritabil in materie de confort si siguranta; interiorul sau spatios si postul de conducere orientat spre sofer le confera soferului si pasagerului impresia de spatiu, calitate si pasiune pentru detaliu, caracteristici deja cunoscute la autovehiculele mai scumpe. De asemenea, proprietarii de autovehicule Karl vor putea sa fie complet conectati cu ajutorul premiatului sistem de infotainment IntelliLink al Opel, care permite integrarea perfecta a dispozitivelor Apple iOS si Android si aduce lumea smartphone-ului la bord.
 
Pe langa conectivitatea ultramoderna, Karl este extrem de practic si ofera spatiu, in ciuda dimensiunilor compacte. Privit din exterior, Karl va surprinde inca de la inceput prin cele zece culori diferite si variatele modele de jante, de la 14 la 16 inch. Asadar, cel mai mic model al marcii Opel, care va completa incepand din vara urmatoare oferta companiei din segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni, este si frumos si practic, si totul la un pret de sub 10.000 de euro.

 

 

Distribuie acest articol!