A fost aleasa Cea Mai Frumoasa Masina a Anului 2014
29.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

S-a incheiat o noua editie a concursului continental Cea Mai Frumoasa Masina a Anului. Castigatoarea este Jaguar XE si a fost anuntata cu doar cateva zile in urma, la Paris, in seara inaugurala e evenimentului Festival International Automobile, gazduit, conform traditiei, de Domul Invalizilor.

Castigatoarea a fost desemnata prin votul internautilor, concursul fiind unul foarte popular in Europa. De asemenea, este foarte diferit de cele de gen Masina Anului, unde, spre deosebire de acesta, castigatoarea este desemnata prin votul a doar catorva persoane, de regula jurnalisti auto. Reamintim, pentru a putea fi inscrise in acest concurs, modelele candidate trebuie sa fi fost comercializate in anul respectiv si sa nu depaseasca pretul de 55.000 de euro.

Cele patru finaliste din acest an au fost, asa cum am relatat la vremea respectiva, Mazda MX-5, Mercedes Clasa C Break, Jaguar XE si FIAT 500X. Inainte de etapa finala, fusesera eliminate modelele smart Forfour, Opel Adam Rocks, Renault Espace si Citroen C4 Cactus.

Cea Mai Frumoasa Masina a Anului 2014 este, asadar, Jaguar XE (foto). Anul trecut, titlul fusese cucerit de Alfa Romeo 4C. Printre laureatele din acest an s-au mai numarat Mercedes-AMG GT – Marele Premiu pentru cel mai frumos supercar, MINI Superleggera – Marele Premiu pentru cel mai frumos concept, Renault Eolab – Marele Premiu pentru protejarea mediului si Citroen C4 Cactus – Marele Premiu pentru cel mai frumos interior.

Distribuie acest articol!