BMW Seria 1 facelift - mai expresiv
17.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

Un design puternic modificat al partii frontale si a celei spate, o ambianta interioara premium sofisticata si noi rezerve de putere sub capota fac definesc noua gama de modele BMW Seria 1. Aceasta se prezinta mai expresiva, mai sportiva si cu un plus de eficienta. Debutul international pe pietele din intreaga lume, inclusiv Romania, va avea loc in prima parte a lunii aprilie, preturile urmand a fi comunicate la o data ulterioara.

Noile modele BMW Seria 1 cu trei, respectiv cu cinci usi vor dispune de o gama vast revizuita de motoare si masuri suplimentare de reducere a consumului si emisiilor, toate acestea permitand ca automobilele gamei sa fie lideri in introducerea noii tehnologii BMW EfficientDynamics. Selectia de motoare disponibile pentru noua gama BMW Seria 1 a fost imbunatatita prin adaugarea ultimei generatii de propulsoare pe benzina si diesel, cu trei si cu patru cilindri. Cu un cuplu generos disponibil de la turatii reduse, motoarele cu tehnologie BMW TwinPower Turbo sunt combinate cu tractiunea spate – in continuare, o particularitate unica in segmentul compact – pentru a furniza o experienta intensa a condusului. O varietate si mai mare de echipamente standard, plusul de putere pentru motorul cu sase cilindri dispusi in linie ce echipeaza modelul M Performance – BMW M135i – si inovatiile din portofoliul BMW ConnectedDrive reprezinta noi agrumente pentru BMW Seria 1.

Redesenate, grila BMW a radiatorului si prizele largi de aer contribuie la accentuarea potentialului dinamic al automobilului. Farurile, cu o geometrie semnificativ mai plata, au un rol similar. Acestea dispun standard de lumini LED pentru zi si optional pot fi comandate in configuratie LED integrala. Stopurile au fost si ele remodelate complet. Un nou design, bazat pe tehnologia LED, subliniaza forma "L" caracteristica modelelor BMW. La interior, designul sofisticat al partii superioare a consolei centrale, cu butoanele de control pentru sistemele radio si de aer conditionat, este punctul principal care subliniaza ambianta premium de la bordul noului BMW Seria

Echiparea standard a noii game de modele BMW Seria 1 dispune acum de aer conditionat automat, senzor de ploaie, BMW Radio Professional si sistem de operare iDrive, completat de afisaj high-resolution de 6,5 toli (16,51 cm) integrat in panoul de instrumente cu un design „flat screen”. Versiunile Advantage, Sport Line, Urban Line si M Sport – disponibile ca alternativa la specificatia standard – ofera posibilitati noi de personalizare sau pachete suplimentare de optiuni.

Ca alternativa la transmisia standard – manuala, cu sase trepte -, exista si optiunea unei transmisii Steptronic cu opt viteze (standard la BMW 125d, BMW 120d xDrive si BMW M135i xDrive). Cea mai noua versiune a cutiei de viteze automata ofera acum si gestiune a transmisiei sustinuta de datele de navigatie.

O crestere a puterii cu 5 kW (la 240 kW/326 CP) la motorul cu sase cilindri dispusi in linie permite ca noul BMW M135i sa-si consolideze pozitia de performer sportiv de elita in segmentul competitiv in care activeaza BMW Seria 1. Asemenea modelelor BMW 120d si BMW 118d, versiunea BMW M Performance poate fi comandata cu sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive care, pe langa faptul ca serveste cauzele tractiunii si stabilitatii directionale, contribuie si la dinamica automobilului. Noul BMW M135i xDrive sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 4,7 secunde.

Tehnologia avansata a sasiului, combinata cu tractiunea spate si o distributie aproape perfecta (50:50) a maselor intre puntea fata si cea spate, ofera noului BMW Seria 1 manevrabilitatea inconfundabila evidentiata de agilitate si excelenta dinamica. Printre optiuni se numara suspensia adaptiva, suspensia M Sport, directia sport variabila si sistemul de franare M Sport. Acum, in echiparea standard se regaseste si indicatorul presiunii rotilor, care arata fiecare roata in parte.

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!