Cele mai sigure masini din 2014
08.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

De la o vreme, Euro NCAP obisnuieste, la fiecare inceput de an, sa nominalizeze cele mai sigure automobile, dintre cele testate in anul precedent. Asa-numitele automobile Best in Class sunt cele care au primit cele mai mari calificative la fiecare categorie in parte.

Iata, asadar, care sunt cele mai sigure automobile testate de Euro NCAP in 2014, pe categorii: Skoda Fabia (supermini), Nissan Qashqai (familiale mici), Mercedes Clasa C (familiale mari), Volkswagen Golf Sportsvan (MPV ), Land Rover Discovery Sport (off-road). Evindent, toate au primit 5 stele la testele efectuate anul trecut!

In ultima perioada, cerintele Euro NCAP au devenit mult mai exigente in ceea ce priveste calificativul maxim, de cinci stele. Pentru a primi o astfel de clasificare, masinile testate trebuie sa fie foarte bine dotate cu sisteme de asistenta – asa-numitul Safety Assist, adica tehnologia care contribuie la deplasarea in siguranta si evitarea accidentelor.

Insa o astfel de tehnologie implica unele costuri importante, pe care nu toti constructorii sunt dispusi sa le angajeze. Asa se face ca, de pilda, dintre cele 14 modele de clasa supermini testate in 2014, doar unul a obtinut 5 stele. Cu atat mai valoroasa este, asadar, nominalizarea noii Skoda Fabia printre cele mai sigure automobile din lume. O situatie similara s-a consemnat cu VW Golf Sportsvan la MPV mici, acolo unde mai mult de jumatate dintre modelele testate au primit doar trei stele.

 

 

Distribuie acest articol!