Mr. Bean isi vinde bolidul McLaren F1
27.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

Actorul britanic Rowan Atkinson, interpretul celebrului personaj Mr. Bean, este un mare amator de automobile. Colectia sa reuneste numeroase modele exclusiviste, produse de Aston Martin, Rolls-Royce, McLaren sau Ferrari.

Printre piesele de rezistenta ale colectiei se numara si un exemplar McLaren F1 pe care artistul tocmai l-a scos la vanzare. Bolidul s-a aflat in proprietatea lui Rowan Atkinson vreme de 17 ani, timp in care a rulat circa 41.000 de mile. Se pare ca a fost una dintre masinile preferate ale artistului, din moment ce niciun alt automobil nu a fost pastrat atat de mult timp de catre vedeta.

Reamintim, McLaren F1 este un model produs in doar 106 exemplare, in perioada 1992-1998, fiind conceput de celebrul designer Gordon Murray. Doar 71 de exemplare au fost omologate pentru circulatia pe drumurile publice, alte 28 pentru curse si 7 au fost prototipuri. Pozitia soferului este centrala, locurile pentru cei doi pasageri fiind usor retrase, in stanga si in dreapta celui de la volan. Motorul amplasat central-spate era un V12 de 6,1 litri si 636 CP, capabil sa imprime o acceleratie 0-100 km/ora in doar 3,2 secunde. In 1998, McLaren F1 a stabilit recordul de viteza pentru un model de serie: 391 km/ora.

Desi vorbim despre un supercar, Atkinson s-a aratat fascinat de modul in care McLaren F1 se poate conduce… la viteze mici. Ceea ce nu l-a scutit, insa, de doua incidente rutiere majore, traite la volanul acestui bolid. Unul dintre ele, o iesire in decor petrecuta in 2011, s-a soldat cu cea mai mare despagubire platita vreodata in Marea Britanie, in urma unui accident rutier – peste un milion de euro!

In fine, daca sunteti interesati de achizitie, trebuie sa stiti ca bolidul se vinde prin casa londoneza Taylor & Crawley, specializata in automobile extrem de rare. Pretul cerut este de 8 milioane de lire sterline, echivalentul a circa 10,7 milioane de euro. De retinut ca Rowan Atkinson a platit pentru aceasta masina, in urma cu 17 ani, "doar" 540.000 de lire (721.900 de euro)!

Distribuie acest articol!