Trei exemplare Bugatti Royale, la Retromobile 2015
20.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

Eveniment de importanta majora pentru fanii automobilelor clasice, Expo Retromobile 2015 de la Paris (4-8 februarie) va avea printre atractii si trei exemplare Bugatti Royale! Bugatti Type 41 (sau Royale) este considerat cel mai rar si cel mai pretios model de automobil din toate timpurile.

Bugatti a produs doar 6 exemplare Royale, iar cele trei de la Retromobile apartin colectiei Schlumpf. Printre ele se va numara si exemplarul supranumit „Coupe du patron”, deoarece a fost automobilul personal al lui Ettore Bugatti. Un alt Royale, care a fost vandut unui industrias britanic din epoca, a fost carosat de englezul Park Ward. Cel de-al treilea este un roadster care de fapt a fost reconstruit ca o replica, de catre muzeul colectiei Schlumpf, in jurul unui motor care a apartinut unui exemplar Type 41.

Toate sunt dotate cu motorul Bugatti cu 8 cilindri in linie, de 12,7 litri si 250 CP. Dar ce impresioneaza cu adevarat la acest model este gabaritul – un Bugatti Royale masoara 6,5 metri lungime si cantareste peste 3 tone!

Distribuie acest articol!