Harta calitatii drumurilor din Romania
03.02.2015
        
Distribuie acest articol!   

Putini dintre noi stiu ca, in prezent, calitatea drumurilor din Romania este monitorizata pe o harta online. Proietul a demarat ca o initiativa privata, fara vreun scop comercial. Informatia provine chiar de la soferii care circula pe drumurile respective, astfel ca harta este acum ineractiva si se bazeaza pe ceea ce "raporteaza" soferii.

Inainte de a porni la drum, aveti posibilitatea sa consultati aceasta harta online si sa aflati parerile unor soferi care au parcurs respectivele sosele. Pe harta figureaza atat marile sosele care strabat Romania, cat si multe drumuri judetene importante. Este vorba de aproximativ 20.000 de sectoare de drum, unite ulterior in sectoare de drumuri mai mari. Unele drumuri sunt analizate si in interiorul localitatilor.

Calitatea drumurilor este reprezentata pe harta prin diferite culori. Informatiile pot fi aflate simplu, mutand cursorul peste sectorul de drum in cauza. Harta poate fi afisata pe intreg ecranul (fullscreen), prin accesarea unui simplu buton. Varianta actuala este una de inceput, fiind asteptate inbunatatiri ulterioare.

Distribuie acest articol!