Noul DS 5, simbolul marcii DS
23.02.2015
        
Distribuie acest articol!   

Noul DS 5 reprezinta noua gama de vehicule DS: stil avangardist, comportament dinamic, rafinament, atentie deosebita la detalii si, nu in ultimul rand, tehnologii high-tech. Modelul simbol al DS inaugureaza identitatea marcii si propune o noua parte frontala restilizata care, alaturi de numeroase alte calitati, il transforma intr-un veritabil DS!

Incepand cu calandrul verticalizat, sculptat, care centreaza logo-ul DS, continuand cu farurile Xenon Full LED, ecranul tactil de ultima generatie si motorizarile performante, toate noutatile intaresc notorietatea lui DS 5, pe langa alte numeroase calitati ce au stat la baza renumelui sau: silueta distinctiva, designul exterior si interior iesit din comun (rafinament in cel mai mic detaliu si un post de comanda de tip cockpit).

Noul DS 5 cu facelift va fi prezentat in cadrul Salonului Mondial de la Geneva 2015 si urmeaza a fi comercializat in Europa incepand cu luna iunie 2015. "Noul DS 5 nu este doar o masina noua. Este modelul DS ce lanseaza noua noastra identitate de marca. La 60 de ani de la lansarea DS-ului original, noul DS 5 contine toata structura ADN-ului marcii DS si, mai presus de toate, ne ofera posibilitatea de a afirma clar obiectivul nostru: renasterea cu ajutorul segmentului premium de autovehicule frantuzesti", spune Yves Bonnefont, director general al Marcii DS.

La fel ca DS 3 si DS 3 Cabrio, noul DS 5 adopta noua semnatura luminoasa a Marcii cu noile faruri ce combina tehnologiile LED si Xenon cu noile semnalizatoare. Concepute ca veritabile nestemate, farurile personalizeaza partea frontala. In plus, ofera o iluminare de inalta calitate, reflectand in acelasi timp rafinamentul si grija pentru detalii exprimata de DS! Lansate la modelul DS 3, in iulie anul trecut, noile faruri urmeaza sa echipeze intreaga gama de modele DS.

Noua parte frontala – calandrul, farurile, fantele de aer laterale – reprezinta perfect stilul avangardist al acestei masini. Fie ca este privit din fata, din spate sau din lateral, Noul DS 5 este extrem de usor de recunoscut. Privit din lateral, exista un element ce atrage toate privirile si personalizeaza exteriorul: insertia cromata ce porneste din partea superioara a farului si se continua pana la baza geamurilor frontale. Vazut din spate, noul DS 5 reafirma pozitia sa cu ajutorul elementului final dublu de evacuare, integrat in bara de protectie spate. De altfel, semnatura luminoasa formata din 6 ghiduri de lumina valorizeaza partea din spate.

Interiorul noului DS 5 ne trimite cu gandul la universul aeronautic. Cockpit-ul este reprezentativ in acest sens. Pavilionul propune trei ambiante luminoase conferind o nota inedita si personala, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Intregul post de condus este construit in jurul conducatorului auto. Principalele comenzi de bord sunt regrupate la nivelul celor doua console centrale, una in partea de jos, iar cealalta la nivelul pavilionului, ce integreaza numeroase butoane speciale si taste inspirate din universul aerospatial.

Noul DS 5 beneficiaza de echipamente de ultima generatie, majoritatea disponibile inca de la primul nivel de echipare. Spre exemplu, sistemul de supraveghere a unghiului mort (SAM) completeaza gama de echipamente, care include deja functia de alerta depasire involuntara a liniei de marcaj (AFIL) si comutarea automata a luminilor de drum, proiectoare directionale si iluminarea statica la intersectare pentru o vizibilitate optima, sistemul de asistenta la demarajul in rampa, controlul inteligent al tractiunii si anti-patinare, camera video pentru marsarier si afisajul de tip head-up. Autovehiculul integreaza nu mai putin de zece sisteme de siguranta. DS 5 stabileste noi standarde in materie de confort, gratie scaunelor cu memorie si functie masaj, functiei de acces si demaraj maini libere (ADML), inclusiv pentru portierele din spate, oglinzi retrovizoare exterioare incalzite, oglinda interioara electrocroma, iluminare ambientala, lumini interioare automate, climatizare automata cu doua zone si sistemul  HiFi Denon.

Noul DS 5 integreaza cele mai noi motorizari dezvoltate de Grupul PSA. Fie ca vorbim de gama pe benzina sau diesel, motorizarile propuse dezvolta o putere intre 120 si 210 CP fiind, in acelasi timp, deosebit de prietenoase cu mediul (intre 3,8 l/100 si 4,3 l/100 pentru versiunile diesel). Sa nu uitam desigur si de motorizarea Hybrid 4×4: 90 g/km de CO2 si un consum de 3,5 l/100 in ciclu combinat. Toate aceste performante pozitioneaza DS 5 la nivelul celor mai buni concurenti premium.

Inca de la lansare, clientii au posibilitatea de a alege dintr-o gama de 5 motorizari conforme normei Euro 6, deosebit de reactive, cu functionare lina, capabile sa dezvolte un cuplu de la 240 pana la 400 Nm. Gama va fi imbogatita la sfarsitul anului 2015 cu noua motorizare de 210 CP: versiunea THP 210 S&S BVM6.

DS 5 a fost primul autovehicul ce a integrat tehnologia Hybrid diesel. Noua versiune vine echipata cu un grup motopropulsor ce combina cu succes performantele unui motor diesel HDi cu eficienta unui propulsor electric. Versiunea Hybrid 4×4 ofera senzatii la condus energizante (200 CP, tractiune integrala, mod de rulare urban electric si functia boost la acceleratie), cu un nivel al emisiilor extrem de reduse (90 g/km) si un consum de 3,5 l/100 km, redus pana la 3 l/100 km pe traseele urbane.

Cu Hybrid 4×4 puteti opta pentru unul din cele 4 moduri disponibile. Datorita butonului dedicat integrat la nivelul consolei centrale, conducatorul auto poate selecta unul din cele 4 moduri de functionare: Auto, Zero Emission Vehicle (ZEV), Tractiune integrala (rotile din fata sunt actionate de motorul termic, iar cele din spate de motorul electric ) si Sport (utilizarea maxima a motorului electric pentru a suplimenta motorul termic).

Vehicul "flagship" veritabil, noul DS 5 beneficiaza de intreaga expertiza a marcii. Fiecare detaliu s-a bucurat de o atentie aparte! De exemplu, monograma DS, pozitionata la nivelul farurilor, confera partii frontale un caracter distinctiv. Atentia deosebita la detalii se reflecta si in utilizarea materialelor autentice precum aluminiul la manerele portierelor, metalul si pielea pentru schimbatorul de viteze. Materiale autentice sunt folosite intr-o maniera unica si exclusivista, asa cum este si tapiteria scaunelor cu design tip "bratara de ceas".

Tinuta de drum a noului DS 5 imbina dinamismul si confortul. Suspensiile au fost optimizate inca de la inceput pentru un plus de confort. De altfel, amortizoarele au fost dotate cu tehnologia PLV (Preloaded linear valve) care reduce variatiile fortei de amortizare, permitand uniformizarea efortului. De asemenea, cursa de compresie s-a marit. Rezultatul: DS 5 absoarbe mai bine denivelarile de pe traseu, oferind un confort la vibratie net imbunatatit gratie diminuarii zgomotului la impact.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!