Anvelopa care se umfla si se dezumfla singura, prezentata de Goodyear
08.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Goodyear expune la Salonul de la Geneva anvelopa sa concept Triple Tube. Dezvoltata de Centrul pentru Inovare Goodyear din Luxemburg, anvelopa poate sa se umfle si sa se dezumfle in functie de conditiile de drum, pentru a livra o performanta imbunatatita si o versatilitate mai mare conducatorilor auto. Anvelopa concept este un alt exemplu al modului in care Goodyear deschide drumul inovatiilor viitoare, deoarece aceasta tehnologie poate fi legata de dezvoltarea in viitor a masinilor autonome prin faptul ca permite anvelopei sa isi ”pregateasca” forma de care are nevoie inainte de a intra in curba. Deocamdata nu exista niciun plan legat de lansarea acestei anvelope pe piata.

Astfel, se livreaza cel mai inalt nivel de performanta intr-o singura anvelopa prin ajustarea automata a trei pozitii diferite in functie de conditiile de drum pozitia Eco/Safety: ofera un nivel scazut al rezistentei la rulare printr-o distributie optimizata a duritatii anvelopei. Ea optimizeaza de asemenea franarea pe carosabil uscat prin largirea petei de contact cu suprafata drumului; pozitia Sporty: confera conducatorilor auto o manevrabilitate sporita printr-o optimizare a petei de contact, prin folosirea in mod activ a unei forme conice; pozitia Wet Safety: ofera un nivel ridicat al rezistentei la acvaplanare, printr-o banda de rulare mai ridicata in centrul anvelopei, ceea ce duce la un diametru mai mare al anvelopei, caracteristica ce ofera la randul ei ca beneficii o amprenta la sol mai lunga si mai ingusta.

Anvelopa se bazeaza pe o pompa interna care misca aerul din camera principala catre cele trei camere de aer individuale. Camerele de aer multiple furnizeaza o mobilitate extinsa, deoarece, in cazul in care una dintre camere ar fi intepata, anvelopa permite conducatorului auto sa isi continue calatoria. In sfarsit, peretele lateral al conceptului Triple Tube poate fi costumizat pentru a se potrivi aspectului general al jantei pe care o ofera producatorii de echipare standard.

Compusul conceptului de anvelopa Triple Tube este de asemenea in intregime sustenabil si facut din derivate de siliciu precum cenusa cojilor de orez, o tehnologie deja anuntata de Goodyear in 2014.

Triple Tube este un concept pur dezvoltat de Goodyear si nu va fi produs. Anvelopele concept sunt proiectate ca parte a procesului de inovare al companiei si sunt dezvoltate pentru a face si mai productive dezbaterile, pentru a discuta posibilele solutii si pentru a da posibilitatea inginerilor de a gandi si in afara tiparelor si de a livra solutii inteligente pentru un viitor inteligent.

Distribuie acest articol!