Conceptul 20V20 anunta primul crossover SEAT
03.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Se numeste 20V20 si prefigureaza primul SUV din istoria marcii SEAT, model ce ar urma sa intre in productia de serie in cursul anului 2016. Foarte apropiat de versiunea de serie, prototipul este prezentat zilele acestea, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

20V20 este un show car care "combina stilul dinamic al unui coupe cu patru usi cu eleganta unui SUV si versatilitatea unei compacte”, dupa cum isi defineste creatia constructorul spaniol, intr-un comunicat de presa. In mod cert, primul crossover SEAT va prelua noul limbaj de design al marcii, fiind foarte apropiat de a treia generatie Leon, cel putin in privinta partii frontale. Ramane de vazut, totusi, cate dintre spectaculoasele detalii de design afisate acum de concept se vor regasi, peste un an, si la versiunea finala, de serie.

Prototipul masoara  4,660 m lungime, cu un ampatament de 2,790 m si garda la sol de 228 mm. Spatiul pentru bagaje este remarcabil pentru aceasta categorie: 600 litri!

Versiunea de serie va folosi, fara indoiala, platforma tehnica modulara MQB. Motorizarile vor fi de toate tipurile, de la TSI si TDI pana la hibrid plug-in. De asemenea, beneficiaza de cutie de viteze DSG (cu dublu ambreiaj), puterea fiind transmisa la toate rotile printr-un sistem controlat electronic.

 

Distribuie acest articol!