Noua Skoda Fabia, premiata cu Red Dot Award
31.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Skoda Fabia, automobilul compact cu un design complet nou a primit mult ravnita distinctie Red Dot Award pentru extraordinarul sau design. Red Dot Award este acordat anual de un juriu format din experti internationali de varf. Cu cele 4.928 de inscrieri de la 1.994 de participanti din 56 de tari, doar de anul acesta, Red Dot Award: Product Design este unul dintre cele mai mari competitii, care beneficiaza de cea mai puternica recunoastere la nivel international. A treia generatie Skoda Fabia este acum a opta gama de modele Skoda care a primit aceasta distinctie.

Noua Skoda Fabia este disponibila pe pietele europene incepand cu luna noiembrie 2014. Designul complet nou si marcat de o puternica incarcatura emotionala a incantat juratii. Cu acest design mai "ascutit", populara masina compacta este mai sportiva, distinctiva si expresiva decat modelul anterior si dispune de proportii echilibrate, forme cristaline si muchii ascutite. Noua Skoda Fabia este o compacta tinereasca, cu un caracter puternic, marcata de pasiune, moderna si cu vaste posibilitati de personalizare. Aceasta Skoda Fabia este de asemenea prima Skoda din productia de serie care prezinta elemente ale show-car-ului Skoda VisionC.

Noul limbaj de design al marcii Skoda a convins si juriul Red Dot Award. Noua Fabia a fost supusa unei examinari detaliate, realizate de un juriu format din 38 de experti, profesori de design, designeri si jurnalisti, provenind din 25 de tari. Acestia au evaluat designul automobilului in baza unor criterii de evaluare atent selectate, precum gradul de inovatie, caracterul functional, ergonomia si fiabilitatea. Compatibilitatea ecologica si claritatea functiilor au fost de asemenea incluse in evaluarea generala.

“Noua Fabia este mai dinamica si are un caracter mai puternic ca niciodata si este Fabia cu cel mai emotional caracter de pana acum,” a declarat Jozef Kaban, designerul principal de la Skoda. "Suntem incantati ca noul limbaj de design a castigat expertii si clientii deopotriva. Castigarea premiului Red Dot confirma ca ne aflam pe pista potrivita in dezvoltarea limbajului de design al marcii Skoda”.  

Este a opta oara cand Skoda primeste Red Dot Award. Primul model al marcii care a castigat premiul a fost Skoda Octavia Combi (break) in 2006. In 2007, mult ravnita dovada a calitatii a fost acordata modelului Skoda Roomster, iar in 2008, premiul a fost cucerit de a doua generatie Skoda Fabia. In 2010, doua modele au obtinut premiul Red Dot: Skoda Yeti si Skoda Superb Combi (break). In 2013, premiul de design a fost acordat limuzinei compacte Skoda Rapid, iar anul trecut, modelului Skoda Rapid Spaceback.

Distribuie acest articol!