Simone Tempestini a triumfat in Tess Rally 2015
30.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Tess Rally, prima etapa din Campionatul National de Raliuri, si-a pastrat renumele de etapa imprevizibila. Dupa 9 probe speciale, din care a castigat sapte, Simone Tempestini a obtinut o victorie istorica, fiind cel mai tanar castigator al unei etape din CNR.

Vineri si sambata, 27-28 martie, s-a desfasurat prima etapa din Campionatul National de Raliuri 2015 pe celebrele speciale de langa Brasov. Cu 9 probe speciale si o lungime ceva mai mare de 130 km, Tess Rally a fost in prima zi o afacere de familie intre Simone si Marco Tempestini.

Juniorul Napoca Rally Academy, aflat la prima participare cu modelul Ford Fiesta R5 in CNR, a castigat primele doua probe speciale, iar Marco Tempestini s-a impus pe super speciala de noapte din centrul orasului. La finalul zilei de vineri, Simone Tempestini era lider la general, in Tess Rally, cu un avans de 3,5 secunde fata de Marco Tempestini. “Maine este ziua decisiva. Sunt multumit de ritmul avut si de comportamentul masinii, dar trebuie sa ramanem concentrati. Totul se va decide pe cele doua speciale lungi”, a spus Simone Tempestini, care a fost recompensat si cu trofeul “Ludovic Balint” pentru victoria pe prima speciala a raliului.

Ziua a doua a fost, ca de obicei la Brasov, si cea mai dificila. La prima trecere pe specialele Paraul Rece si Rasnov, Simone Tempestini a fost cel mai rapid, urmat de fiecare data de Marco Tempestini. Pe specialele Babarunca si Cheia alegerea pneurilor a fost decisiva. Chiar daca nu a facut cea mai buna alegere pentru conditiile de pe probe, Simone Tempestini a riscat enorm si a reusit sa castige trecerea pe Babarunca, dupa care a terminat pe locul secund la intoarcerea pe Cheia, consolidandu-si astfel pozitia de lider la general. Marco Tempestini a ales si el gresit pneurile, dar a evoluat pe cele mai lungi probe fara sa-si asume niciun risc, ceea ce l-a costat doua pozitii in clasament.

Simone Tempestini a terminat Tess Rally cu inca doua victorii pe probele speciale si si-a asigurat primul sau succes din Campionatul National de Raliuri. La 20 de ani, Simone Tempestini este si cel mai tanar pilot care a reusit aceasta performanta. “Este o senzatie incredibila. A fost un raliu foarte dificil si a trebuit sa fim foarte atenti pana la final. In cadrul echipei noastre totul a functionat perfect si sunt extrem de fericit dupa aceasta victorie”, a spus Simone Tempestini.

Pe ultimele doua speciale mai scurte, Marco Tempestini nu a reusit sa recupereze timpul pierdut si a incheiat Tess Rally pe pozitia a patra. Simone Tempestini a terminat raliul cu un avans de peste un minut si jumatate fata de urmatorul clasat, echipajul Edwin Keleti – Botond Csomortani (Ford Fiesta R5). Ultima treapta a podiumului la general a fost ocupata de Dan Girtofan – Tudor Marza (Skoda Fabia S2000).

Urmatoarea etapa din CNR va fi la Arad, in perioada 8-9 mai, raliul fiind inclus si in European Rally Trophy.

Distribuie acest articol!