BMW Group are cea mai buna reputatie in lume, conform Global Reptrak 100
23.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group ocupa pozitia de lider in topul companiilor cu cea mai buna reputatie conform studiului Global Reptrak 100. Cercetarea a fost organizata de Reputation Institute, o companie de consultanta cu sedii in New York si Copenhaga si cu 18 ani de experienta in domeniu.

BMW Group revine pe prima pozitie in Global Reptrak 100, dupa ce a fost lider si in 2012 si 2013. In 2014 compania s-a clasat pe locul al treilea. Podiumul este completat de Goolge, pe pozitia a doua, si Daimler Group, pe locul al treilea. In total, au mai intrat inca 4 constructori auto in acest top: Volkswagen Group pe locul 14, Honda pe 61, Ford pe 65 si General Motors pe 96.

Studiul, cel mai mare de acet gen, a fost organizat in primul trimestru din acest an in 15 tari de pe 4 continente si a inclus peste 60.000 de respondenti. Sunt evaluate primele 500 companii globale in ceea ce priveste cifra de afaceri. Evaluarea se face pe baza unui algoritm propriu care urmareste punctele esentiale pe care o companie trebuie sa le cultive pentru a dezvolta o reputatie buna. „O imbunatatire in clasamentul nostru cu 5 puncte coincide cu o crestere a ratei de recomandari cu 6,3% si a predilectiei de cumparare cu peste 5%,” explica Jamie Bedard, CEO Reputation Institute, importanta acestui studiu.

In punct central respondentii sunt rugati sa evalueze 20 de companii, daca le cunosc, dupa patru afirmatii cheie: „am incredere in aceasta companie”, „admir si respect aceasta companie”, „am un sentiment bun despre aceasta companie” si „aceasta companie are o reputatie generala buna”. Sunt evaluate sapte “dimensiuni”: produse si servicii, locul de munca, conducere, implicare sociala, leadership si performanta. BMW Group ocupa pozitii de top cinci in toate din cele sapte categorii si se impune la „conducere”, un element important in a defini increderea intr-o companie.

Distribuie acest articol!