Citroen Aircross, un nou concept de SUV
09.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

Citroen a prezentat primele imagini si informatii referitoare la noul sau concept, Aircross. Numele face trimitere la C4 Aircross, un model existent deja in oferta Citroen, insa viitorul acestui concept ramane invaluit in mister, cel putin pentru moment. Va avea o versiune de serie, care sa inlocuiasca actualul model Citroen C4 Aircross, vom vedea un nou SUV in gama francezilor sau e doar un nou exercitiu de stil? Ramane de vazut!

Conceptul Aircross are un aspect general apropiat de cel al crossoverului C4 Cactus, de la care preia o serie de elemente de design. Semnatura luminoasa de la partea frontala si capota orizontala sunt cele mai evidente. De asemenea, la fel ca la C4 Cactus, plansa de bord este dominata de doua ecrane tactile.

Vorbim de un model evident mai mare, cu o lungime de 4,58 m, cu 40 cm mai mult decat C4 Cactus. Este mai mare chiar si in comparatie cu C4 Aircross, iar dimensiunile lasa loc la speculatii. Nu este clar daca acest concept anunta un alt model, complet nou in gama Citroen, sau prefigureaza inlocuitorul actualului C4 Aircross.

Sub capota se afla un motor de 1,6 litri THP de 218 CP in 4 cilindri, asociat cu unul electric plasat pe puntea spate. Puterea cumulata este de 313 CP, cu un consum mixt de doar 1,7 litri/100 km, cu o acceleratie 0-100 km/ora in 4,5 secunde!

Acest concept de SUV 4×4 hibrid reincarcabil va fi expus in premiera mondiala la finele acestei luni, in cadrul Salonului de la Shanghai.

 

 

 

 

Distribuie acest articol!