Noul Mercedes GLE Coupe, disponibil si in Romania
13.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes-Benz a combinat doua segmente diferite de autoturisme, fiecare cu stilul sau propriu, pentru a crea un nou model: Mercedes-Benz GLE Coupe. In cazul acestui automobil de exceptie, natura sportiva a unui coupe se imbina in mod ideal cu imaginea marcanta a unui SUV. Pe langa faptul ca este capabil de performante dinamice de exceptie pe sosea, GLE Coupe arata si impresionant. Datorita liniilor laterale ce par sa pluteasca spre spatele masinii, habitaclului jos si alungit, grilei radiatorului cu stema Mercedes-Benz amplasata central, precum si spatelui cu design spectaculos, GLE Coupe afiseaza trasaturi demne de un veritabil coupe Mercedes-Benz.

La momentul lansarii pe piata, GLE Coupe va fi disponibil cu motorizari pe benzina si diesel cu puteri cuprinse intre 258 CP si 585 CP. O noutate in gama o reprezinta GLE 450 AMG, primul reprezentant al unei noi linii de modele sport Mercedes-AMG, o varianta foarte atractiva, deoarece ofera o gama larga de dotari standard. In plus, este echipat si cu sistemul de control dinamic al masinii DYNAMIC SELECT, sistemul de directie Sports Direct-Steer si sisteme de asistenta pentru sofer specifice Mercedes-Benz.

GLE Coupe este echipat standard cu transmisia cu noua rapoarte 9G-TRONIC si cu sistemul de tractiune integrala permanenta 4MATIC. GLE Coupe poate fi comandat si in Romania, la preturi incepand de la 56.750 euro fara TVA.

GLE Coupe nu este doar un automobil care infatiseaza perfect modul in care pot fi combinate principiile de design Mercedes-Benz, ci foloseste caracteristicile esentiale ale doua tipuri de automobile complet diferite. Cel mai tanar membru al familiei GLE a fost stilizat in spiritul celor mai moderne coupe-uri Mercedes-Benz: combina sportivitatea pura cu un aspect estetic de inalta clasa si o senzualitate demna de cel mai modern lux. In acelasi timp, elementele clasice de design ale SUV-urilor pot fi recunoscute imediat. Cu aripi evazate puternic, jante cu diametrul de pana la 55,9 cm (22 de inch), o linie laterala a caroseriei inalta si o garda la sol generoasa, noul GLE Coupe duce imaginea unui coupe de mari dimensiuni cu patru usi la un nou nivel.

Proportiile extreme cu o estetica foarte bine elaborata ale noului GLE Coupe isi au originea in ADN-ul de design al marcii. Caroseria desenata spectaculos transmite dinamism si agilitate prin silueta sa, iar grila motorului amplasata aproape vertical in fata masinii include sigla de mari dimensiuni si este flancata de farurile full-LED cu design interior tridimensional. Capota motorului este bombata catre partea din fata si include un element de design tipic Mercedes-Benz – „power domes” – artificiu ce transmite in mod clar ca GLE Coupe face parte din linia de modele sportive Mercedes-Benz. O referire discreta la genele ADN de SUV prezente in GLE Coupe sunt pragurile iluminate, integrate armonios in designul lateral si disponibile optional.

Apartenenta la segmentul vast de coupe-uri Mercedes-Benz poate fi recunoscuta la GLE Coupe datorita elementelor de design ale partii din spate, care au fost introduse in designul Mercedes-Benz pentru prima oara pe Clasa S Coupe. Aceste caracteristici de design sunt reprezentate de stopurile inguste cu aspect tridimensional, insertia cromata de deasupra lor si placuta de inmatriculare care acum este incorporata in spoilerul spate. Un alt element de design tipic coupe-urilor Mercedes-Benz este forma rotunjita a lunetei in partea sa superioara. O referire discreta la lumea SUV-urilor este facuta prin prezenta elementelor cromate de sub spoilerele fata/spate, ce amintesc de scuturile de protectie, si a elementelor finale cromate, duble, ale sistemului de evacuare.

Elementele definitorii pentru interiorul lui GLE Coupe sunt scaunele sport, volanul sport de dimensiuni compacte, precum si sistemul de infotainment familiar de pe Clasele C, E si S. Display-ul informational central, partial integrat in bord, este pozitionat intr-un mod optim din punct de vedere ergonomic. Gurile de ventilatie centrale cu rama stilizata in culoare argintiu flancheaza display-ul. Consola centrala gazduieste sistemul de control pentru centrala COMAND cu al sau controller cu touchpad amplasat intr-o pozitie ideala ergonomic. Tapiteria pentru scaune si alte elemente din interior sunt imbracate in piele ARTICO lucrata manual, iar insertiile din aluminiu polisat longitudinal, de culoare deschisa sunt si ele impresionante. Sistemul de infotainment este completat de sistemul Audio 20 CD ce foloseste opt difuzoare si include modul de comunicare Bluetooth.

Interiorul lui GLE 450 AMG este o imagine impresionanta datorita scaunelor sport AMG si a volanului imbracat in piele neagra Nappa, cu design special AMG in trei spite, precum si datorita insertiilor din aluminiu polisat longitudinal, de culoare deschisa si a pedalierului sport din otel inoxidabil cu insertii din cauciuc. Interiorul poate fi personalizat si mai mult prin intermediul ornamentelor negre lucioase sau a celor din fibra de carbon AMG.

Interiorul extrem de spatios pentru un coupe ofera loc suficient pentru pana la cinci pasageri. Bancheta lui GLE Coupe are chiar cea mai mare latime din segment. Soferii care comanda plafonul panoramic din sticla vor fi recompensati cu o impresie de spatiu extins pentru toti pasagerii. Cu un volum maxim disponibil de 1.650 de litri, coupe-ul Mercedes-Benz ofera cel mai spatios portbagaj din segment si implicit detine recordul mondial de spatiu disponibil pentru bagaje in segmentul coupe-urilor.

Iata si preturile pentru Romania (cu TVA) la toate variantele disponibile ale noului GLE Coupe:
GLE 350 d 4MATIC (258 CP) – 70.370 euro;
GLE 400 4MATIC (333 CP) – 70.742 euro;
GLE 450 AMG 4MATIC (367 CP) – 80.879 euro;
Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC (557 CP) – 120.652 euro;
Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC (585 CP) – 132.494 euro.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!