Audi - inca doua modele SUV
29.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Audi a confirmat oficial marirea gamei de modele, prin introducerea a doua noi SUV-uri. Informatia a venit cu ocazia conferintei anuale, eveniment desfasurat zilele trecute, la Ingolstadt.

Planurile de viitor prevad un salt de la 52 de modele, cate numara gama Audi in prezent, la 60, pana in 2020. Cea care va fi dezvoltata cu precadere este categoria SUV, raspunzand astfel cerintelor actuale de pe piata.

Anuntat inca din 2013, micul Q1 va intra pe piata in cursul anului 2016. O alta noutate absoluta va fi Q8, prevazut sa-si faca debutul in 2019. Acesta din urma este parte integranta dintr-un ambitios program de investitii, cifrat la 24 miliarde de euro. Este cel mai important program de acest fel din istoria marcii si se va derula pana in 2019, vizand uzinele de la Neckarsulm si Ingolstadt.

Programat initial sa apara in 2018, viitorul Q8 va intarzia, asadar, un an. Va folosi platforma noii generatii Q7 si va fi un SUV coupe concurent direct pentru BMW X6.

Audi nu a renuntat la ideea unui SUV electric, cu tenta sportiva, proiect la care se lucreaza intens. Asteptat pentru 2018, s-ar putea numi Q6 si ar trebui sa ofere o autonomie de 500 km, urmand sa concureze cu Tesla Model X.

Distribuie acest articol!