CNR, Arad 2015: Simone Tempestini si-a consolidat pozitia de lider
13.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Raliului Aradului, a doua etapa a Campionatului National de Raliuri 2015 si prima runda pe macadam, a fost una dificila, cu un total de 150,29 km de proba speciala. Traseul a fost unul tehnic, foarte virajat, cu multi kilometri, iar recunoasterile, strategia de cursa si alegerea pneurilor au jucat un rol important in rezultatele finale.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea au avut o evolutie senzationala pe macadamul de la Arad si si-au trecut in cont a doua victorie consecutiva din Campionatul National de Raliuri, dupa ce au castigat toate probele din etapa a doua a sezonului. Succesul juniorului NRA a fost completat si de prima pozitie in clasamentul pe echipe pentru Napoca Rally Academy.

Simone Tempestini nu a facut nicio greseala si a crescut constant ritmul pe suprafata preferata pentru ca in final sa-si treaca in cont a doua victorie consecutiva din Campionatul National de Raliuri, avansul sau fata de urmatorul clasat, Edwin Keleti, fiind de aproape 3 minute. Victoria de la Arad a fost prima pentru Simone Tempestini si in European Rally Trophy, etapa a doua a sezonului intern contand si pentru competitia europeana.

"A fost un weekend in care totul a functionat perfect. M-am simtit bine pe  macadam si sunt foarte fericit ca am continuat in aceeasi nota ca la Brasov", a spus Simone Tempestini, care si-a consolidat pozitia de lider la general in Campionatul National de Raliuri, avand 55 de puncte dupa primele doua etape ale sezonului.

Dupa ce in 2014 au obtinut la Arad prima lor victorie la general, Edwin Keleti si Botond Csomortani au reusit si anul acesta un raliu foarte bun, au fost pe locul secund la finalul primei zile si s-au clasat tot pe locul 2 si dupa a doua zi de cursa. Ei au avut un ritm foarte bun, au reusit sa termine in primele locuri fiecare proba speciala si, astfel, au plecat cu o zestre de 18 puncte de la Arad, consolidandu-si pozitia secunda in clasamentul Campionatului National de Raliuri.

Gergo Szabo si Karoly Borbely au avut si ei o evolutie constanta si au terminat etapa de la Arad tot pe podium, ocupand locul 3 la general. La prima cursa din acest sezon cu un Mitsubishi Lancer Evo 9, Szabo si-a aparat cu succes clasarea pe podium, rezistand atacurilor date de urmaritorii sai, in ciuda faptului ca a primit si o penalizare de 20 de secunde.

Urmatoarea etapa din CNR va fi la Tulcea, in perioada 5-6 iunie.

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!