F1, Spania 2015: Rosberg, la prima victorie
10.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Nico Rosberg a intrerupt monopolul colegului sau de la Mercedes, Lewis Hamilton, care a plecat din pole position la toate cursele desfasurate in acest sezon. Germanul a fost cel mai rapid pilot din calificarile pentru Marele Premiu al Spaniei si a plecat din pole, urmat de Hamilton si Vettel.

Aceeasi ordine s-a pastrat si la finalul cursei de la Barcelona, chiar daca, la un moment dat, intre cei doi piloti Mercedes s-a insinuat Vettel, singurul care parea sa poata tine ritmul cu ei.

Strategii diferite, cu doua si trei opriri la boxe, au caracterizat lupta pentru podium. Nico Rosberg a avut o strategie cu doua opriri la boxe si a reusit sa-si treaca in cont prima victorie din acest sezon. In schimb, Lewis Hamilton, colegul sau de echipa, a avut o strategie diferita, cu trei opriri, in lupta pentru locul secund cu Sebastian Vettel de la Ferrari. Hamilton si-a schimbat strategia in timpul cursei, dupa ce a pierdut o pozitie la start, iar Vettel a ramas pe strategia initiala, cu doua opriri, ceea ce a garantat o lupta stransa pana la final.

Urmatoarea cursa se disputa pe 24 mai, la Monte Carlo. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in Spania, precum si situatia la varf in cele doua clasamente, dupa primele cinci curse din sezonul 2015.

MP Spania 2015:
 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 2. Lewis Hamilton (Mercedes)
 3. Sebastian Vettel (Ferrari)
 4. Valtteri Bottas (Williams)
 5. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 6. Felipe Massa (Williams)
 7. Daniel Ricciardo (RedBull)
 8. Romain Grosjean (Lotus)
 9. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso)
10. Daniil Kvyat (RedBull)

Clasament piloti:
1. Lewis Hamilton 111 p.
2. Nico Rosberg 91 p.
3. Sebastian Vettel 80 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 202 p
2. Ferrari 132 p.
3. Williams-Mercedes 81 p.

Foto: Pirelli

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!