Premiantele de la Classic Weekend de pe Lacul Como, editia 2015
28.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

O parada impresionanta a tuturor automobilelor si motocicletelor intrate in competitie si decernarea premiilor au oferit un Classic Weekend stralucitor pe malurile Lacului Como, al carui punct culminant a fost duminica dupa-amiaza in fata a mii de spectatori. Concorso d’Eleganza Villa d’Este si-a reconfirmat statutul remarcabil in calendarul evenimentelor exclusiviste pentru automobile si motociclete de epoca. De-a lungul celor doua zile ale Concorso, toate privirile au fost atintite asupra pretioaselor modele clasice, dar si a conceptelor spectaculoase. Sub un soare placut, motto-ul evenimentului "Seventies Style – the Jet Set is back" – a gazduit o serie de expozitii speciale si puncte de atractie, care au creat scena perfecta pentru un week-end care va dainui mult timp in memoria participantilor.

Ca intotdeauna, ce a fost mai bun a ramas pentru final. Juriul de specialitate a oferit evenimentului un moment cu totul special cand a decernat Trofeo BMW Group – pentru Best of Show – unui Alfa Romeo 8C 2300 Spider din 1932. Premiul acordat pe baza voturilor publicului – Coppa d’Oro Villa d’Este – a fost castigat de un Ferrari 166M Barchetta din 1950. Iar invingator in competitia rezervata conceptelor si prototipurilor a fost coupe-ul Bentley Exp 10 Speed Six, care a primit Concorso d’Eleganza Design Award. Concursul de frumusete pentru motociclete clasice – Concorso di Motociclette – a fost organizat pentru a cincea oara, iar un Munch-4 TTS-E din 1973 a primit laurii victoriei si Trofeo BMW Group pentru motociclete.

Parcarea si peluzele hotelului de lux Villa d’Este si ale Villa Erba au oferit, si de aceasta data, decorul perfect pentru acest eveniment ilustru si cu o lunga traditie, centrat in jurul automobilelor si motocicletelor de epoca. Vizitatori din lumea intreaga au salutat parada modelelor din competitie si au aplaudat eleganta si frumusetea estetica a acestor modele, dar si extravaganta prototipurilor si conceptelor.

Diversele expozitii speciale si motto-ul evenimentului – "Seventies Style" – au contribuit la crearea unei ambiante evocatoare bogate. De exemplu, aniversarea "90 de ani de Rolls-Royce Phantom" a fost sarbatorita printr-o categorie speciala a competitiei, in timp ce tema anilor ’70 s-a reflectat atat in expozitia speciala orientata pe a 40-a aniversare a BMW Seria 3, cat si pe seria de BMW Art Cars.

Istoria Concorso d’Eleganza Villa d’Este a inceput in 1929, cand un concurs de frumusete rezervat automobilelor a avut loc, in acest loc, pentru prima data. Anul acesta, Concorso d’Eleganza a fost cea de-a 11-a editie a acestei reuniuni exclusiviste ale carei gazde au fost BMW Group Classic si hotelul Villa d’Este. Acum, ca si in trecut, Lacul Como a primit pe malurile sale o suita de automobile si motociclete de epoca extrem de pretioase si rare, dar evenimentul de acum a reprezentat si o punte de legatura intre trecutul, prezentul si viitorul estetici auto. Acest rol a fost exprimat de designurile vizionare ale prototipurilor si conceptelor prezentate – si este reconfirmat anual de noi studii BMW prezentate in afara competitiei.

Distribuie acest articol!